Politiet anholder 21 bandefolk i Nordsjælland

Som et led i det politiet kalder "tryghedsskabende foranstaltning" er 21 fra bandemiljøet i Helsinge anholdt.

Politi. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordsjællands Politi har mandag anholdt 21 personer med relationer til bandemiljøet.

»Vi har anholdt i alt 21 personer i Helsinge. Det er et led i vores tryghedsskabende foranstaltninger,« siger pressekoordinator Henrik Suhr.

Ifølge pressekoordinatoren kommer anholdelserne i forlængelse af to episoder i lørdags.

Her blev i alt 11 personer med tilknytning til rockerbanden Gremium anholdt. Flere af mændene var i besiddelse af slagvåben og stoffer.

De 21, der er anholdt mandag, er anholdt efter politiloven.

Den giver politiet mulighed for administrativt at tilbageholde personer i op til seks timer for at "afværge fare for forstyrrelse af den offentlige orden samt fare for enkeltpersoners og den offentlige sikkerhed."

En anden paragraf giver politiet mulighed for at tilbageholde folk i op til 12 timer, hvis det sker for at "afværge opløb".

De er altså ikke sigtet for konkrete forbrydelser, og ingen af dem vil umiddelbart blive krævet varetægtsfængslet i et grundlovsforhør.

Den nordsjællandske by har i den senere tid været plaget af flere episoder med knivstik og overfald. Det er sket, efter at banden Gremium har åbnet en afdeling i byen. Banden har sit udspring i Tyskland.

3. april fik det politiet til at indføre visitationszone i Helsinge. Den blev dog ophævet igen i sidste uge, da man mente, at situationen nu var mere under kontrol.

/ritzau/