Fængselsbetjente fik sprængt postkasse i luften

Det er usikkert, hvad der ligger bag flere episoder, hvor fængselsbetjente har været generet på deres bopæl.

Arkvifoto: Det er usikkert, hvad der ligger bag flere episoder, hvor fængselsbetjente har været generet på deres bopæl. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Ballund

To fængselsbetjente fra Fyn har politianmeldt chikane mod deres bopæl til politiet.

Det oplyser Fængselsforbundet.

Der er tale om to forskellige episoder. Ved den seneste blev en sten kastet mod ruden, hvor fængselsbetjenten boede. Det skete mandag aften, mens betjenten sad i sin stue.

Efterfølgende så han to unge med sorte hættetrøjer skynde sig væk.

Den anden hændelse fandt sted nogle dage tidligere. Her fik et ægtepar, der begge er fængselsbetjente, sprængt deres postkasse i luften. De har ifølge forbundet også oplevet andre former for hærværk og chikane.

Det er ikke sikkert, hvad der ligger bag episoderne. Det kan derfor ikke udelukkes at have forbindelse til fængselsbetjentenes arbejde.

Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye tror dog ikke, at der er tale om drengestreger.

»Gennem de seneste to år har vi set et meget stort pres fra særligt fra det københavnske og aarhusianske bandemiljø. Både politiet og vi har skærpet kursen over for de her bander.«

»Jeg føler mig ret overbevist om, at det her en slags guerillataktik, hvor de tror, at hvis de generer flest muligt, så går det væk. Det kan jeg sige til dem, at det gør det ikke,« siger formanden.

Hvis motivet til episoderne viser sig at have forbindelse til fængselsbetjentens arbejde, vil det ikke være første gang.

I efteråret fik to mænd henholdsvis tre måneder og ti dages fængsel for et overfald på en fængselsbetjent, der fandt sted foran en børnehave 5. september i Hedehusene.

Kim Østerbye kalder situationen alvorlig.

»Det er vigtigt, at politiet hele tiden har fokus på at beskytte os både som arbejdsplads og privat. Der er brug for, at alle sætter alle sejl til, og at vi kan være i fred, også når vi har fri,« siger Kim Østerbye.