Politi overså lig ved ransagning på Møn

29-årig mand nægter sig skyldig i voldsomt drab på sin kæreste. Liget havde 97 skader.

En 29-årig mand afviser torsdag ved Retten i Nykøbing Falster at have dræbt sin kæreste, Bettina Olsen. Han erkender dog, at han gemte liget i en madras og lagde et bordtennisbord ovenpå. (Arkivfoto) Simon Læssøe/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Ved en ransagning i Stege tilbage i november 2017 overså politiet, at der lå et lig gemt i ejendommen på Klintevej. Liget var 34-årige Bettina Olsen, som på det tidspunkt var meldt savnet.

Først en lille uge senere fandt politiet ved en ny ransagning Bettina Olsen. Hun lå gemt under nogle madrasser på en hems. Dræbt, mener anklagemyndigheden.

Oven på madrasserne lå et bordtennisbord delt i to.

Anklagerfuldmægtig Ulrik Birk fortæller torsdag ved Retten i Nykøbing Falster, at det var den mand, som nu sidder anklaget for at have dræbt Bettina Olsen, der fortalte politiet, hvor liget lå.

Ved torsdagens retsmøde nægter han sig skyldig i drab. Men han erkender at have gemt liget af vejen og dermed gjort sig skyldig i usømmelig behandling af lig.

Hvorvidt Bettina Olsens død var et drab, det skal retten tage stilling til. Men det ligger fast, at hun har lidt en voldsom død.

Obduktionserklæringen viser, at retsmedicinerne fandt 97 skader på hendes lig. Blandt andet en brækket skulder og en brækket ryghvirvel.

Derudover havde hun en snørefure på halsen. Den stammer ifølge anklagemyndigheden fra, at Bettina Olsen blev snøret fast til nakkestøtten i sin bil.

Men sådan foregik det slet ikke, lyder det fra den tiltalte, som torsdag formiddag forklarer sig i retten.

Ifølge ham sov de to sammen. De var kærester, omend de havde et turbulent forhold. Om morgenen vågnede han - Bettina lå ved siden af. Kold.

Han forsøgte at genoplive hende, siger han. Men han ringede ikke efter hjælp.

Afhøringen af den tiltalte fortsætter, og efterfølgende skal flere vidner afhøres i sagen. Efter planen kommer sagen til at vare fem dage, før der afsiges dom.

/ritzau/