Politi kræver fængsling i sag om FCK-tilhængers trøje i S-tog

Gerningsmand ved episode, hvor en passager i et S-tog blev truet til at tage sin FCK-trøje af, har meldt sig.

Usædvanligt få rejsende med S-tog i København onsdag en 6. januar 2021. Der skal mere afstand mellem folk i busser og tog, og det ser ikke ud til at være et problem i de københavnske S-tog. Man bør undgå at sidde direkte over for hinanden i kollektiv trafik, efter at afstandskrav er skærpet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix (Arkivfoto)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter en meget omtalt episode i et S-tog, hvor en tilhænger af FCK blev tvunget til at tage sin trøje af, har gerningsmanden meldt sig selv.

Det oplyser Københavns Politi onsdag aften.

Den pågældende risikerer at skulle tilbringe en tid i Vestre Fængsel. Torsdag vil han blive fremstillet for en dommer i et grundlovsforhør, oplyser politiet, og det kan altså ende med frihedsberøvelse.

På Twitter skriver politiet, at han »klargøres til fremstilling«.

Tidligere har politiet vurderet, at der var tale om en form for røveri, da Brøndby-tilhængeren truede den unge til at tage sin FCK-trøje af. Trøjen skulle brændes, lød det.

Hændelsen udspillede sig i et S-tog ovenpå kampen mellem FCK og Brøndby i Parken søndag. Episoden blev filmet, og optagelsen kom hurtigt ud på sociale medier.

Muligvis er der flere ofre i sagen, har politiet tidligere antydet.

Også på andre måder gjorde tilhængere af Brøndby sig bemærket i forbindelse med kampen. Nogle gik til angreb på politiet, og Københavns Hovedbanegård blev kortvarigt evakueret som følge af kanonslag.

En leder i Københavns Politi har tidligere onsdag talt om en »meget aggressiv adfærd« fra nogle tilhængere af Brøndby. Ofre var ud over betjente og tilfældige FCK-fans også sikkerhedspersonale.

/ritzau/