Per Stig: Det tyder på al-Qaeda

Billeder fra videoovervågningen og fundet af flere biler med falske, danske nummerplader leder tankerne hen på al-Qaeda, mener udenrigsministeren.

Per Stig: Det tyder på al-Qaeda - 1
For halvanden måned siden fremsatte al-Qaedas næstkommanderende Aywan al-Zawahiri trusler mod Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix

De danske og pakistanske efterforskere nærmer sig et gennembrud i opklaringen af terrorangrebet på den danske ambassade i Pakistan.

Det fortæller udenrigsminister Per Stig Møller (K).

»Puslespillet begynder at falde på plads. Man har filmen fra overvågningskameraerne, der viser aktiviteten på gaden, og man har åbenbart fundet tre biler med falske, danske nummerplader,« siger han.

Allerede nu kan han afsløre, at pilen – i hvert fald efter hans bedste overbevisning – peger i retning af al-Qaeda. Tidligere har der også været spekuleret i, at Taleban eller oprørere fra Waziristan kunne stå bag, men mere og mere tyder på Bin Ladens netværk, mener han.

»Det at der åbenbart har været tre biler med falske, danske nummerplader tyder på, at det kan være al-Qaeda, der ofte forsøger sig med storstilede aktioner. Og tallet tre er et, som al-Qaeda ofte bruger. Jeg synes det linker mere og mere til al-Qaeda,« siger Per Stig Møller:

»Al-Qaeda har jo også opfordret til angreb på Danmark.«