Patienter takker nej til hurtig udredning

Langt størstedelen af patienterne i Region Syddanmark vælger nærhed over hurtig behandling og takker nej til at skifte sygehus for at få en hurtigere udredning.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For mange patienter vægter nærhed højere end at få en hurtig diagnose.

I hvert fald i Region Syddanmark, hvor et stort flertal af patienterne har takket nej til at komme på et andet sygehus end det, de oprindelig var henvist til, for at få en hurtigere udredning. Det skriver Fyens Stiftstidende.

En ny opgørelse fra regionen viser, at blot 2.266 patienter ud af 89.441 i år har takket ja til at springe ventelisten over for at blive udredt på et andet hospital. Det svarer til, at 39 ud af 40 patienter vælger at vente længere tid, end de er nødt til, og det kommer bag på Poul-Erik Svendsen (S), der er næstformand i Region Syddanmark.

»Men det må vidne om, at vi her i regionen har en stor ældre befolkning for hvem tryghed og nærhed spiller en større rolle end hurtighed,« siger han til Fyens Stiftstidende.

Udredningsgarantien, der blev indført af S-R-SF-regeringenm, sikrer, at patienter efter en henvisning har ret til en udredning inden for en måned. Hvis det hospital, som patienten er henvist til, ikke kan leve op til den garanti, har vedkommende krav på en henvisning til et hospital, der kan.

Det er som regel patienter med ikke-livstruende sygdomme, der vælger at vente. Kræft- og hjertepatienter indgår ikke i opgørelsen, fordi der er helt særlige tilbud målrettet denne patientgruppe.