Passagerfærge fra Frederikshavn kolliderede med tankskib

Passagerfærgen Stena Jutlandica, der sejler mellem Frederikshavn og Göteborg, kom natten til søndag ud for en voldsom kollision med et tankskib tæt ved den svenske by. Ingen kom til skade ved kollisionen.

Arkivfoto: Færgen "Stena Jutlandica" sejler mellem Frederikshavn - Göteborg. Færgen ejes af rederiet Stena Line. Fold sammen
Læs mere
Foto: METROPA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kollisionen skete ud for øen Vinga omkring klokken 02.30 natten til søndag. Tidligere lørdag aften var færgen sejlet fra Frederikshavn, og kollisionen skete kort før indsejlingen til Göteborg.

Stena Jutlandica fik slået hul på skroget i forbindelse med uheldet, men på trods af at skibet tog vand ind, lykkedes det alligevel at sejle i havn i Göteborg.

»Stena Jutlandica blev påsejlet af et andet fartøj ved Vinga og fik beskadiget skroget. Det tog i vand, men aldrig så meget, at det var en alvorlig fare. Situationen er under kontrol, og der er ingen oplysninger om skader på passagerer,« siger Jesper Waltersson, kommunikationsansat hos Stena Line, til Aftonbladet tidligt søndag morgen.

Flere passagerer fortæller til Aftonbladet, at de blev urolige og bange, da de vågnede ved kollisionen om natten. Flere af dem beklager sig samtidig over, at der gik for lang tid, før de blev orienteret om situationen af færgens personale.

Billeder på det svenske medies hjemmeside viser et flere meter stort hul på skroget af færgen.

Sidstnævnte befinder sig fortsat ude ved Vinga, og skulle ifølge Aftonbladets oplysninger være lastet med benzin. Kystvagten oplyser til Aftonbladet, at det fortsat er uklart, om brændstoffet er flydt ud i havet.

Færgen skulle have sejlet retur til Frederikshavn søndag morgen, og en række passagerer er henvist til at finde alternative måder at komme til Danmark på.

Jesper Waltersson oplyser til Aftonbladet, at man forventer, at kollisionen vil påvirke trafikken mellem den nordjyske by og den svenske hovedstad resten af søndag.

Den præcise årsag til kollisionen kendes endnu ikke.