Kollideret Stena Line-færge sejles til Lindø

Færgen Stena Jutlandica, der natten til søndag kolliderede med et tankskib i Göteborgs skærgård, sejles mandag aften mod Lindø på Fyn for reparation, oplyser Stena Line.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Svenske myndigheder har givet Stena Line grønt lys til, at den skadede Stena Jutlandica-færge må sejle fra Sverige til værftet i Lindø for at blive repareret.

Det oplyser Stena Line i en pressemeddelelse, skriver fyens.dk.

Passagerfærgen, der var i rute mellem Frederikshavn og Göteborg, blev ødelagt, da det natten til søndag kolliderede med det danske tankskib Tern Wind i Göteborgs skærgård.

Ved kollisionen sprang passagerfærgen læk, men trak ifølge rederiet Stena Line ikke så meget vand ind, at færgen ikke kunne sejle i havn i Göteborg ved egen kraft. I Göteborg er færgen blevet midlertidigt repareret og kan nu sejle turen til Lindø, hvor den permanente reparation finder sted.

»Vores prognose lige nu er, at Stena Jutlandica er væk fra driften til og med 2. august, men det er først, når vi har fået hende op på værftet, at vi kan give en endelig vurdering,« siger Stena Lines viceadministrerende direktør, Niclas Mårtensson, i pressemeddelelsen.

Ingen af de 531 passagerer eller 89 besætningsmedlemmer, der var om bord på færgen, kom til skade under kollisionen.

Svensk politi har mandag indledt en undersøgelse af, hvorfor de to skibe kolliderede.