Organdonorer melder fra efter dokumentar

Dokumentaren om pigen, der overlevede, efter læger havde forudsagt hendes hjernedød og bedt familien tage stilling til organdonation, får organdonorer til at melde sig ud af registret.

Carina Melchior fra DR Dokumentaren »Pigen, der ikke ville dø« inden den alvorlige bilulykke. Fold sammen
Læs mere
Foto: DR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Donorregistret på Rigshospitalet oplever torsdag, at flere ringer for at framelde sig organdonation. Det skriver bt.dk.

- Vi har modtaget en del henvendelser her til morgen, ja. Vi kan ikke noget konkret antal, men ja, vi har fået flere henvendelser og spørgsmål om udmeldelse her til morgen på grund af udsendelsen i går. Sådan er det altid, når organdonation bliver omtalt og i det her tilfælde negativt. Det kan vi selvfølgelig mærke, siger Lone Jensen fra donorregistret på Rigshospitalet til bt.dk.

Hun henviser dermed til en dokumentar, der blev vist på DR 1 onsdag aften om Carina Melchior, som lægerne kørte i stilling til organdonation, da man forventede, at hun ville blive erklæret hjernedød efter et trafikuheld. Den dengang 19-årige pige overlevede imidlertid sine kvæstelser, og det har altså udløst en reaktion hos organdonorerne.

- Det er 200 procent sikkert, at de mange henvendelser skyldes udsendelsen om Carina Melchior, som vi ser det, men vi indgår aldrig i en diskussion med folk eller spørger ind til deres valg. Det er et følelsesmæssigt emne for mange, siger Lone Jensen.

For et år siden var Carina Melchior involveret i et voldsomt trafikuheld. Hendes far, mor, søster og bror blev bedt om at tage stilling til, om de ville donere Carinas organer væk, fordi man forventede, at hun ville blive erklæret hjernedød. Det svarede familien sagde ja til, men Carina snød lægerne og vågnede kort efter af sin koma.