Oppositionen i Lyngby kræver nyt plejehjem nu

»Der er ingen undskyldninger for ikke at få gjort noget ved det her.«

Det siger Trine Nebel Schou, der repræsenterer de Radikale i Lyngby-Taarbæk kommunalbestyrelse, på baggrund af de forhold for de ældre i kommunen, som er beskrevet i Berlingske Tidende de seneste dage.

Hun og Venstres Søren P. Rasmussen vil stille konkret forslag til kommunalbestyrelsen i januar om, at kommunen sætter gang i byggeri af et nyt plejehjem med 100 pladser på en konkret ledig byggegrund. De to partier udgør oppositionen i kommunen, der ledes af et S-K flertal.

Nyt forslag
Forslaget går ud på omgående at sætte gang i et lokalplanforslag for området. Derudover foreslår de at sælge en kommunal grund ved Trongaardsskolen til et boligselskab, der så skal stå for byggeriet af et nyt plejehjem. Kommunen skal afholde syv pct. af byggeomkostningerne, men de penge kan sagtens komme ind – og mere til – ved salget af byggegrunden, mener de to.

Et nyt plejebolig-byggeri står nævnt i en hensigtserklæring i det budgetforlig, de fleste af byrådets partier har indgået. Men oppositionen vil nu have sat handling bag ordene.

Borgmester Rolf Aa- gaard-Svendsen mener, at sagen først skal drøftes på et seminar »engang til foråret«.

»Vi skal jo have tingene til at hænge sammen, og så må vi snakke om det«, siger han.

»Vi kan jo ikke bare hive penge op af kassen, som vi ikke har.«