Nu skal ekspertgruppe løse gåden i brokollaps-sag

En gruppe uvildige eksperter skal undersøge, hvorfor en motorvejsbro styrtede ned over Helsingørmotorvejen. Eksperterne skal også vurdere, hvordan man undgår en lignende ulykke.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Transportminister Magnus Heunicke (S) nedsætter nu en gruppe af uvildige eksperter, der skal finde ud af, hvorfor en betonbro styrtede ned over Helsingørmotorvejen 27. september.

Det sker, efter Nordsjællands Politi og Arbejdstilsynet har afsluttet deres arbejde og meddelt, at de ikke finder grundlag for, at de skal står for en uvildig ekspertundersøgelse af brokollapset.

»Jeg mener, at der skal laves en uvildig ekspertundersøgelse, som både kan afdække, hvorfor ulykken skete og komme med forslag til, hvordan vi bedst muligt undgår lignende ulykker i fremtiden,« siger Magnus Heunicke i en skriftlig kommentar.

Det er eksperter fra virksomheden Force Technology, der skal gennemføre undersøgelsen. De skal blandt andet se nærmere på observationer og informationer, der blev indsamlet på stedet umiddelbart efter kollapset.

Men eksperterne skal også kigge på blandt andet kontraktmateriale, byggemødereferater og beregninger for det opstillede stillads.

Ingen kom noget til, da ulykken skete. Det lykkedes håndværkere, der arbejdede på broen på ulykkestidspunktet, at redde sig i sikkerhed, inden den byggeriet styrtede sammen.

Flere end 80.000 biler passerer motorvejen i døgnet, og arbejdet med betonbroen er en del af den igangværende indsats for at udvide Helsingørmotorvejen fra fire til seks spor på en fire kilometer lang strækning.