Nu bliver IC4 til IC8

Det går langsomt, men fremad. Til efteråret er der gode chancer for, at to IC4-tog kan køre sammenkoblet.

Ét IC4-tog på skinnerne syd for Aalborg. Naturligvis ikke to, for endnu er de ikke koblet sammen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Nu bliver de skandaleombruste IC4 tog snart til IC8.

DSB regner med, at det til efteråret lykkes at sende to sammenkoblede IC4 tog på banen, så det stærkt forsinkede tog kan køre på afgange, hvor der er flere end 203 siddende passagerer, som gerne vil med ud at se.

Ifølge medarbejderavisen DSB I Dag er der konstateret så gode testresultater med kørsel med to sammenkoblede IC4 togsæt med plads til 406 siddende passagerer, at de forventes indsat i løbet af tredje kvartal. Og går det, som DSB håber, vil to sammenkoblede togsæt indgå som fast element i køreplanen fra 2011.

IC8 skal både være lyn- og regionaltog

Indtil videre har der kun været kørt med et enkelt IC4 togsæt på udvalgte afgange. Når det lykkes at køre togstammer med to sammenkoblede IC4 togsæt, bliver det både i lands- og regionaltogstrafikken.

Siden forliget med Ansaldobreda i maj sidste år, har den italienske togfabrik leveret adskillige IC4 tog. Senest i april og maj leverede fabrikken tre serieproducerede tog. Programchef Torben Kronstam siger dog, at der er forskel på kvaliteten af de leverede togsæt.

-  Det kræver løbende og fortsat opfølgning fra DSB for at sikre, at leverancerne foregår som aftalt og til tiden, siger Torben Kronstam til DSB I Dag.