Mobiltelefonen virker ikke i IC-4

En særlig solfilm er skurken. Teleselskaberne og deres kunder er oprørte.

DSBs nye flagskib IC-4, der har været mange år under udvikling. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

De stærkt forsinkede IC4-tog er konstrueret på en måde, der gør, at danskere, som ønsker at tale i mobiltelefon, mens de kører med toget, i stor stil afbrydes under samtalen.

En række konstruktionsmæssige problemer på togene betyder, at mobilsignalerne fra teleselskabernes mobilmaster har mere end svært ved at trænge ind og ud af togene. Det skriver dagbladet Børsen.

»Det er en stor udfordring med mobilsignalerne i de nye IC4-tog. Særligt volder en solfilm, der er sat på ruderne i toget, problemer. Det reducerer mobilsignalet kraftigt,« siger Karen Møller, ansvarlig for netværksstrategi Telia - et af Danmarks største teleselskaber. Hendes firma får klager fra mobilkunder, der ofte kastes af mobilnettet, når de kører med de nye tog.

Telia står ikke alene. Hos TDC melder pressemedarbejder Per M. E. Christiansen om tilsvarende episoder.

»Vi har problemer med IC-4-togene. Det tyder på, at togets konstruktion besværliggør mobilstrålerne i at trænge igennem,« siger han og nævner også denne solfilm, der skal holde den skarpe sol ude til glæde for passagererne.

TDC mener tilmed, at blyrammer rundt om vinduerne i togene samt selve karrosseriet på de nye tog er stærkt medvirkende til, at toget frastøder mobilstråler.

»Vi er i dialog med DSB om sagen, og vi venter en snarlig løsning, for vores kunder falder af mobilnettet, når de er i toget. Jeg kan sige, at vi mener, bolden nu ligger hos DSB,« siger Per. M. E. Christiansen.

Kilde: Dagbladet Børsen