Nej til kaffe på mors 91-årsdag

Gæsterne får ikke længere kaffe til lagkagen, når plejehjemmets beboere fylder år.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Diskussionen om en kop kaffe til sønnen og svigerdatteren, som var kommet til Køge fra Nordsjælland for at fejre hans mors 91-års fødselsdag på plejehjemmet Sandmarksbo, fik spoleret feststemningen godt og grundigt, skriver Dagbladet Køge.

Den gamle dame havde bestilt to lagkager til dagen, og mens personalet og de 14 andre beboere nød kagen og kaffen i spisestuen, ville fødselaren fejre dagen inde på sin egen stue, hvor der derfor var dækket op til sønnen og svigerdatteren.

- Men så sagde min mor, at vi ikke måtte få kaffe, for sådan var de nye regler. Vi er da ligeglade med den kop kaffe, men sådan kan man simpelt hen ikke være bekendt at behandle beboerne, mener sønnen Palle Laurenberg.

Han fik efterfølgende at vide, at der ikke var blevet betalt for kaffe til de pårørende, og at de derfor ganske rigtigt kun kunne få en kop, hvis der blev noget til overs efter beboerne.

- Vi har ellers alle dage fået en kop kaffe, når vi har besøgt min mor, og hun har boet på plejehjemmet i 12 år, så jeg synes simpelt hen, det er uforskammet at sætte hende i den pinlige situation, påpeger Palle Laurenberg.

Det har ikke gjort ham mildere stemt, at kommunen sidste år, da hans mor fyldte 90, begavede hende med en halvvissen sammenplantning plus 500 kroner og dagen efter trak de 500 kroner tilbage, fordi der var tale om en fejl. I Køge Kommune er pengegaven nemlig forbeholdt borgere, der fylder 100 år.

Om kaffereglerne siger driftsleder Annelise Dehn, at personalet altid er behjælpeligt med også at rekvirere kaffe til pårørende, hvis bare de får besked i forvejen, og at pårørende i øvrigt er velkomne til selv at lave kaffe på husets kaffemaskiner eller selv tage en kande med.

- I princippet må vi jo ikke servere kaffen, fordi beboerne har betalt for den til sig selv, og sådan har det altid været, men er der noget tilbage, bliver det selvfølgelig ikke bare hældt ud i vasken, men tilbudt til eventuelle pårørende, siger hun.

Kilde: Dagbladet Køge