Mobildækningen mangler på Københavns nye metrolinje: »Det er selvsagt en problematisk situation«

Får du et hjerteanfald, så bed til, at det ikke bliver i den nye metro.

Når Cityringen åbner næste søndag, er der flere steder på ruten, hvor der ikke vil være reel mobildækning. Her er det den nye station på Københavns Hovedbanegård. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen

Når Københavns nye metrolinje, Cityringen, åbner på næste søndag, er der flere steder på den 15 kilometer lange strækning, hvor der ikke vil være reel mobildækning. Det skriver Politiken.

Det vil også sige, at skulle du eller dine medpassager pludselig have brug for en ambulance eller lovens lange arm, kan man ikke ringe 112 og få hjælp.

Oplysningen stammer fra et brev, som landets fire store teleoperatører torsdag har sendt til Metroselskabets ejerkreds – Transportministeriet, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune.

Ud over det åbenlyse problem i ikke at kunne kontakte alarmtjenesten er der andre problemer af mindre farlig, men også seriøs karakter.

»Det er selvsagt en problematisk situation, idet alle mobil- og metrobrugere har en naturlig forventning om, at der er mobildækning i et nyt og højprofileret byggeri som Cityringen, og at det er muligt at foretage mobilopkald, købe onlinebilletter, kontakte 112, bruge apps m.m.,« står der i henvendelsen fra de fire store teleudbydere TDC, 3, Telia og Telenor.

Skyldes forsinkelse

Baggrunden for den manglende internetdækning er generelle forsinkelser på byggeriet, som har resulteret i, at teleselskaberne her blot ti dage før åbningen af det kolossale byggeri har haft begrænset mulighed for at installere det omfattende system, der skal sikre metrokunderne ordentlig mobildækning, når de ruller af sted i den københavnske undergrund.

»Vi håber, at vi senest ved årsskiftet vil kunne have indhentet forsinkelserne og sikret den samlede mobildækning i Cityringen,« siger direktør i Teleindustrien Jakob Willer til Politiken.

Metroselskabet har nu fokus på hurtigst muligt at få mobildækningen på skinner. Men det vides ikke, hvornår den er det.

»Vi havde selvfølgelig gerne set, at netværksdækningen var helt på plads, når Cityringen åbner. Vi vil meget gerne hjælpe TDC, 3, Telia og Telenor med at få installeret en optimal netværksdækning, som kunderne kender det.«

»Rammerne er klar, så teleoperatørerne kan gå i gang. Men vi mangler desværre en plan for, hvornår de vil gøre det, og hvornår de er færdige,« siger direktør i Metroselskabet Rebekka Nymark i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Hun understreger, at netværksforbindelserne ikke har nogen betydning for kundernes sikkerhed. Rebekka Nymark peger på, at der på alle stationer og i tog er opkaldspunkter til metroens døgnbemandede kontrolrum.

Derudover er stationer og tog videoovervågede døgnet rundt.