Ministeriets hjemmeside er klar til de studerendes stormløb

Serverne på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside er blevet stresstestet, og webkoordinatoren melder klar til massiv trafik forud for offentliggørelsen af årets adgangskvotienter ved midnat.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ved midnatstid natten til torsdag kan landets håbefulde ansøgere til de videregående uddannelser klikke sig ind på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside, ufm.dk, og se, om deres eksamenssnit rækker til drømmestudiet.

92.477 har i år søgt om optagelse på en videregående uddannelse, og klokken 00.01 torsdag offentliggøres adgangskvotienterne. En stor del af ansøgerne sidder klar ved computeren allerede i de første timer efter offentliggørelsen for at få forløst spændingen hurtigst muligt.

Webkoordinator på ufm.dk Mikael Larsen forventer, at mellem 50.000 og 75.000 vil besøge hjemmesiden fra midnat og fem-seks timer frem.

»Det er et ret voldsomt pres. Inden for et par timer forventer vi at få, hvad der normalt svarer til en hel måneds trafik,« siger Mikael Larsen.

Tidligere har ministeriets servere haft vanskeligt ved at klare belastningen, men efter succesfulde tests af hjemmesiden er Mikael Larsen fortrøstningsfuld forud for det kommende stormløb.

»Vores softwareleverandør og driftsleverandør har testet hjemmesiden. De har gennemført en såkaldt stresstest, så vi kan sikre, at vi kan klare den mængde trafik, vi forventer. Så vidt vi har hørt, ser det fornuftigt ud,« siger webkoordinatoren.

Han oplyser, at der desuden sidder beredskab klar hos leverandørerne, som kan træde til med det samme, hvis der opstår problemer.

Skulle man mod webkoordinatorens forventning alligevel støde på problemer, når man forsøger at komme ind på hjemmesiden, skal man blot væbne sig med tålmodighed, lyder anbefalingen. Alternativt kan man finde adgangskvotienterne på andre hjemmesider, fortæller Mikael Larsen.

»Hvis man oplever lange svartider, eller hvis hjemmesiden mod forventning går ned, anbefaler vi, at man venter 15 minutter og prøver igen. Så burde det virke. Men ellers kan man klikke sig ind på uddannelsesinstitutionernes hjemmesider, som også vil offentliggøre adgangskvotienterne ved midnat. Det samme vil en lang række medier gøre, så der kan man også søge hen for at finde information,« siger han.

I løbet af torsdag 30. juli får ansøgerne endeligt svar på, om de er blevet optaget på en af de uddannelser, de har søgt.

Berlingske dækker naturligvis, hvem der er optaget. Følg med her på B.dk fra midnat, hvor du kan tjekke gennemsnit og meget mere for samtlige uddannelser.