Mimi Jakobsen, Partiformand Centrum-Demokraterne

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Hvad gør du, hvis I ikke kommer ind?

Jeg beskæftiger mig slet ikke med det emne i en valgkamp. Alle medier har nu i otte dage brugt tid og kræfter på at spørge om netop det, og nu vil vi gerne have lov til at forklare vores politik, i stedet for at lade de store partier gå frem alene på det. Vi er sikre på, at vi kommer ind.

2. Hvorfor er der brug for CD?

Fordi midten er blevet alt for svækket og på grund af vores mærkesager som en human udlændingepolitik uden 24-års regel, bringe hjemmeservicen tilbage i en udvidet form, skabe jobs i den offentlige sektor og afskaffe den urimelige beskatning på bil og bolig. Desuden er vi det eneste parti, der bruger EU positivt. Jeg elsker den forfatning.

3. Hvad er der sket med dansk politik?

Vi fået en forråelse af politik, som gør, at kompromiser ikke er muligt i samfundet. Det er »dem« mod »os« hele tiden, så vi har et land, der er styret af yderfløjene, og det har aldrig været vores politik. Selvfølgelig kan vi også samarbejde med DF om nogle sager. Vi kan bare ikke fordrage deres udlændingepolitik, og det dårlige renomme vi får på den baggrund i udlandet.

4. Hvem peger I på som statsminister?

Vi vil anbefale vælgerne at styrke midten, og så vil vi pege på lederen af det største midterparti, som i øjeblikket er Marianne Jelved, som forhandlingsleder til en regering hen over midten. Jeg kunne godt forestille mig, at K kunne være interesseret i det samarbejde, hvis V og K ikke kan danne regering med DF. Nærmere kan jeg ikke komme det.

5. Har det været en fair valgkamp?

Vi klager egentlig ikke. Men vi er lidt trætte af at svare på de samme spørgsmål om, hvordan det er at ligge under spærregrænsen uden penge, og hvad der sker, når vi ikke kommer ind. Det har vi belyst fra enhver vinkel i en uge, så nu vil vi gerne have lov til at præsentere vores politik. Det, tror vi på, kommer i næste uge.