Mand kendes skyldig i overgreb på piger på hotel

En 26-årig mand risikerer udvisning for at give kokain og alkohol til piger, før de havde sex på Tivoli Hotel.

En 26-årig mand med somaliske rødder er fredag af Københavns Byret fundet skyldig i sexovergreb på to piger på 11 og 14 år en nat i april på Tivoli Hotel i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix Danmark STF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 26-årig mand med somaliske rødder er fredag af Københavns Byret fundet skyldig i sexovergreb på to piger på 11 og 14 år en nat i april på Tivoli Hotel i København.

På en café på Christiania havde han mødt de unge piger, som han tog på hotel med.

Her festede de, og han gav dem alkohol, kokain og joints, før han havde samleje og oralsex med de mindreårige i sengen og på gulvet i badeværelset.

I retten har seks nævninger og tre dommere enstemmigt vurderet, at den 26-årige mand burde have vidst, at pigerne var under 15 år. For deres udseende og adfærd svarede til deres alder.

Byretten vil fredag eftermiddag afgøre, hvilken straf han skal have. Anklageren kræver, at den unge mand idømmes fængsel i fem år og udvises af Danmark.

For straffen bør være særligt streng, fordi den tiltalte lokkede de unge piger med stoffer og alkohol og skaffede sig sex med dem begge, lød det fra anklageren.

Som to-årig kom manden med sin mor, far, bror og søster til Danmark som flygtning fra Somalia. Han har aldrig siden besøgt oprindelseslandet. I Somalia har han ikke familie, ligesom han ikke taler sproget. Alligevel risikerer han at blive dømt til udvisning.

Den manglende tilknytning til Somalia er den 26-åriges forsvarers begrundelse for, at der ikke bør ske udvisning.

»Han har haft hele sin barndom og ungdom i Danmark. Han har ikke nogen familie tilbage i Somalia. Og det er helt åbenlyst, at han har en stærk tilknytning til sin familie og venner i Danmark.«

»Han er velintegreret i samfundet,« siger forsvareren.

/ritzau/