Kvindetorso er Kim Wall - DNA-prøve viser »et match«

Det kvindelig, der mandag blev fundet ved Amager, er den forsvundne svenske journalist Kim Wall, oplyser Københavns Politi. Politiet holder pressemøde i ubådssagen klokken 9.

Peter Madsen står sigtet for uagtsomt manddrab på den svenske journalist Kim Wall. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den kvindekrop, hvor hoved, arme og ben er skåret væk, er den forsvundne svenske journalist Kim Wall. Det skriver Københavns Politi på Twitter.

»Dna match mellem torso og Kim Wall.«

Torsoen blev fundet ved kysten på det sydvestlige Amager mandag, og retsmedicinere har siden undersøgt liget, mens politiet med hjælp fra Hjemmeværnet har søgt videre på kystlinjen og i vandet for at finde flere ligdele.

Politiet holder pressemøde om sagen på Politigården onsdag klokken 9.

Tirsdag kom det frem, at kvindetorsoen har været udsat for en bevidst afskæring af legemsdele.

»Der er tale om en torso, hvor både arme, ben og hoved er væk som følge af en bevidst afskæring,« sagde Jens Møller fra Københavns Politi i en videoorientering tirsdag.

Journalisten Kim Wall blev sidste gang set i live, da hun stævnede ud fra Københavns Havn med den drabssigtede ubådsbygger, Peter Madsen, torsdag for knap to uger siden. Siden har hun været eftersøgt.

Peter Madsen var selv forsvundet med ubåden, indtil han dukkede op i Køge Bugt fredag formiddag, hvor ubåden sank, og han blev reddet i land. Han er herefter kommet med forskellige forklaringer om Kim Walls forsvinden. Først hævdede han at have sat hende af ved Refshaleøen torsdag aften, men i går kom det frem, at han siden gav politiet og dommeren i retten en anden forklaring.

Ifølge politiet har han sagt, at der skete en ulykke om bord på ubåden, som medførte den svenske journalists død, hvorefter han har »begravet hende til søs på et ikke nærmere defineret sted i Køge Bugt«, som der stod i en pressemeddelelse fra politiet.

Danske og svenske myndigheder har de seneste dage ledt intensivt efter den svenske kvinde med både dykkere, sonarudstyr, helikopter og skibe.

Den 30-årige svenske journalist var angiveligt med Peter Madsen for at skrive en artikel om den hjemmebyggede ubåd. Kim Wall er en prisvindende journalist, der blandt andet har arbejdet for amerikanske The New York Times og britiske The Guardian.

Hun har blandt andet beskæftiget sig med Sri Lanka, hvor hun har dokumenteret feminisme i guerillakrigsførsel, og Haiti, efter at østaten blev ramt af et kraftigt jordskælv.

»Kim er stærkt fokuseret, ambitiøs og hengiven i sit arbejde. Hun skriver ofte om sociale spørgsmål, udenrigspolitik, popkultur og ligestillingsspørgsmål«, skriver familien ifølge Expressen.

Peter Madsen er kendt i offentligheden for sine bemærkelsesværdige projekter med at bygge både ubåde og rumraketter. Thomas Djursing, der er chefredaktør på Ingeniøren, har skrevet bogen om Peter »Raket« Madsen. Han har tidligere fortalt til BT, at Peter Madsen har en ekstrem passion for sine projekter. Så overvældende, at han bevidst har fravalgt at stifte familie, og han ikke har nogle nære venner.

Peter Madsen har siden lørdag 12. august siddet varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.