Peter Madsens forsvarer efter fund af Kim Walls lig: »Presset på min klient er øget«

Presset på den varetægtsfængslede Perter Madsen er øget, erkender hans forsvarsadvokat, efter at Københavns Politi har oplyst, at det fundne kvindelig er den svenske journalist Kim Wall. Men det er for tidligt at drage endelige konklusioner, understreger advokaten.

»Presset på ham er øget, det anerkender jeg, og det ville også være mærkeligt andet,« siger advokat Betina Hald Engmark, der er forsvarer for den varetægtsfængslede ubådskaptajn, Peter Madsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med poltiets bekræftelse af, at det fundne kvindelig er identisk med den svenske journalist Kim Wall, er både fokus og pres på Peter Madsen øget betragteligt.

Det erkender den varetægtsfængslede Peter Madsens forsvarsadvokat, Betina Hald Engmark, over for Berlingske.

Københavns Politi oplyste onsdag morgen i en kortfattet besked på Twitter: »Dna match mellem torso og Kim Wall.«

Onsdag morgen er forsvarsadvokat Betina Hald Engmark blevet orienteret af Københavns Politi, men har endnu ikke talt med sin klient, Peter Madsen, oplyser hun.

»Nu er der kommet et DNA-match, og det er et sikkert bevis. Jeg har ingen grund til at tvivle på, hvad politet har meldt ud, og det skal vi forholde os til nu,« siger Betina Hald Engmark:

»Det er kun godt for alle, at Kim Wall nu er fundet, men efterforskningen er ikke afsluttet endnu.«

Journalisten Kim Wall blev sidste gang set i live, da hun stævnede ud fra Københavns Havn med den drabssigtede ubådsbygger, Peter Madsen, torsdag for knap to uger siden. Siden har hun været eftersøgt.

Peter Madsen var selv forsvundet med ubåden, indtil han dukkede op i Køge Bugt fredag formiddag, hvor ubåden sank, og han blev reddet i land. Han er herefter kommet med forskellige forklaringer om Kim Walls forsvinden.

Først hævdede han at have sat hende af ved Refshaleøen torsdag aften, men forleden kom det frem, at han siden gav politiet og dommeren i retten en anden forklaring.

Umiddelbart efter politets fund af en kvinde-torso i vandkanten på Vestamager slog forsvarsadvokat Betina Hald Engmark i første omgang fast, at der ikke var ført bevis for, at fundet havde noget som helst med hendes klient at gøre.

Med politiets DNA-match er Peter Madsens forsvarsadvokat meget bevidst om, at presset på den drabssigtede er øget.

»Det erkender vi, det ved vi godt, og det er noget, jeg er meget opmærksom på. Men nu er det sådan, at sagen er ikke færdigefterforsket, så vi må afvente og se, hvad det ender ud i,« siger Betina Hald Engmark.

Derfor er det for tidligt at drage endelige konklusioner, understreger hun.

»Min klient har afgivet forklaring, og en del af forklaringen er kommet ud til offentligheden, og den er der ingen ændringer i. Presset på ham er øget, det anerkender jeg, og det ville også være mærkeligt andet,« siger Betina Hald Engmark.

Nægter sig skyldig

Peter Madsen nægter ifølge advokaten fortsat at være skyldig i drab.

»Det ændrer ikke ved sagen som sådan for min klient. Min klient har erkendt, at Kim Wall har været på båden og har erkendt, at hun er afgået ved døden på båden som følge af en ulykke. Den del er ikke færdigefterforsket efter min mening,« siger hun.

Tirsdag kom det frem, at kvindetorsoen har været udsat for en bevidst afskæring af legemsdele.

»Der er tale om en torso, hvor både arme, ben og hoved er væk som følge af en bevidst afskæring,« sagde Jens Møller fra Københavns Politi i en videoorientering tirsdag.

Den 30-årige svenske journalist, Kim Wall, var angiveligt med Peter Madsen for at skrive en artikel om den hjemmebyggede ubåd. Kim Wall er en prisvindende journalist, der blandt andet har arbejdet for amerikanske The New York Times og britiske The Guardian.

Peter Madsen er kendt i offentligheden for sine bemærkelsesværdige projekter med at bygge både ubåde og rumraketter.

Peter Madsen har siden lørdag 12. august siddet varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Politiet holder pressemøde om sagen på Politigården onsdag klokken 9.