Kvinde har anmeldt voldtægt på politisk sommerlejr

En mand er anholdt for at have voldtaget en kvindelig deltager ved DSU's sommerlejr natten til søndag.

Ifølge Ekstra Bladet ser politiet på hændelsen med stor alvor, men vil ikke oplyse yderligere om hændelsen. Det er derfor umiddelbart ingen oplysninger om, hvor gammel den kvindelige deltager er. Fold sammen
Læs mere
Foto: Camilla Rønde

Politiet undersøger en anmeldelse om en voldtægt, der skal være sket på Danmarks Socialdemokratiske Ungdoms (DSU) sommerlejr.

Det bekræfter Midt- og Vestsjællands Politi over for Ekstra Bladet. En mistænkt er blevet anholdt søndag eftermiddag og skal afhøres. Politiet ønsker søndag ikke at give oplysninger om mandens alder.

Politiet har været på skolen og sikret beviser søndag morgen. En del af skolens område blev afspærret, og det kvindelige offer blev kørt væk til undersøgelser og for at afgive forklaring.

DSU's forbundsformand, Lasse Quvang Rasmussen, bekræfter også, at der er anmeldt en voldtægt. Voldtægten skal være sket natten til søndag omkring klokken fire af en ukendt gerningsmand, oplyser han.

»Vi er alle dybt påvirkede af nattens forbrydelse. Vores tanker går til vores veninde og hendes familie.«

»Vi har tilbudt de nærmeste psykologhjælp og forsøger at holde tæt kontakt til dem. Nu skal vi passe på hinanden og skabe ro hos de øvrige DSU’ere, der har deltaget på årets sommerlejr«, skriver formanden i en mail til Ritzau.

Lasse Quvang Rasmussen oplyser, at politiet har orienteret de øvrige deltagere på sommerlejren om hændelsen. Kvindens pårørende er også underrettet.

»Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe politiet med opklaringen og alt, hvad vi kan, for at hjælpe den implicerede igennem denne svære situation,« skriver han yderligere i sin mail.

Sommerlejren varede fra torsdag til søndag omkring middag. Den foregik på Hedegårdens Skole i Roskilde.

Ifølge Ekstra Bladet ser politiet på hændelsen med stor alvor, men vil ikke oplyse yderligere om hændelsen. Det er derfor umiddelbart ingen oplysninger om, hvor gammel den kvindelige deltager er.