Kulegravning af beløb til kriminel familie

Undersøgelse skal klargøre om familie uretmæssigt har modtaget ydelser fra Københavns Kommune

Det skal nu undersøges om Københavns Kommune har udbetalt uretmæssige beløb til en kriminel familie. Det skriver Ekstra Bladet.

Københavns Kommunes Intern Revision har således netop besluttet at igangsætte en undersøgelse af alle udbetalinger til familien Levakovic fem år tilbage.

Alle voksne medlemmer i familien har været på kontanthjælp i årevis - og samtlige af dem har begået noget kriminalitet.

Dansk Folkepartis socialordfører i Københavns Kommune Finn Rudaizky ser frem til kulegravningen.

- Jeg venter i spænding på en tydeliggørelse af, om de pågældende personer af Levakovic-familien rent faktisk har været berettiget til disse mange, mange ydelser, siger han.

Integrationsminister Søren Pind (V) er stærkt forarget over Københavns Kommunes håndtering af familien.

- Regeringen har strammet reglerne om kontanthjælp og straksaktivering, og jeg fatter simpelthen ikke, at de her mennesker ikke er i gang med at lave noget, siger Søren Pind til Ekstra-Bladet.

- Jeg undrer mig også over, at kommunen kan mene nogle af dem skulle stå til rådighed for arbejdsmarkedet, og spørgsmålet er om, de overhovedet burde modtage kontanthjælp, siger han.

Ekstra Bladet har tidligere anslået, at familien Levakovic har kostet skatteyderne 36,5 millioner i offentlige ydelser, siden de kom til Danmark i 1970. Familien består af omkring 40 medlemmer, hvoraf hovedparten er kroatiske statsborgere.

/ritzau/