Kronprins Frederik får nyt frimærke

I anledning af den danske kronprins' 50-års fødselsdag bliver der i Grønland udgivet et nyt frimærke.

Kronprinsesse Mary, prinsesse Josephine, kronprins Frederik, prinsesse Isabella, prins Vincent og prins Christian på rød løber til DRs fødselsdagsshow Hele Danmark fejrer Kronprinsen i Royal Arena i København, søndag den 27. maj 2018. (Foto: Tariq Mikkel Khan/Scanpix 2018) Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden allerførste gang den danske tronarving satte sine ben i Grønland, har han haft et helt særligt forhold til folket og det vilde landskab.

Nu bliver hans 50-års fødselsdag markeret med et nyt grønlandsk frimærke.

Det skriver Kongehuset på sin hjemmeside.

Her lyder det, at frimærket er udgivet af det grønlandske tele- og postselskab Tele-Post, og at det fås i både helark og miniark.

»Helarket består af ti ens frimærker, og miniarket er med ét frimærke i midten samt monogram i guldfolie og prægning,« skriver Kongehuset.

På frimærket er kronprins Frederik afbilledet med den traditionelle grønlandske hvide anorak. Fotoet er taget af Steen Brogaard.

Kronprinsen fyldte 50 år den 26. maj, men hele ugen op til fødselsdagen er den danske tronarving blevet fejret med både musik, motionsløb og gallafest.

Se frimærket her.

/ritzau/