Kongelig kæmpe-lejlighed sat til salg: Kom med indenfor her

Efter 98 års fredning og lidt mere end et års restaurering er det kongelige Holsteins Palæ i København ved at blive klar til salg. Selvom ejendommen er omdannet til lejlighedskompleks, er den stadigvæk ekstravagant - og særligt én lejlighed i bygningen er endnu en konge værdig.

OBS: Denne artikel er fra den 19. februar og altså skrevet før mandagens brand.

Drømmer man om at bo i gamle danske kongers og adeliges gemakker, kan en lejlighed i Stormgade 10 i midten af København meget vel være et godt bud på, hvor man skal overveje at flytte til.

På adressen finder man Holsteins Palæ, der blev opført i 1687 hofmarskal von Lützow, og som er det sidste palæ fra 1600-tallet i byen, skriver bt.dk.

Foto: Danbolig.

Ejendommen har været fredet siden 1918, men er blevet restaureret i samarbejde med Kulturstyrelsen, og nu står de første lejligheder snart klar til at bo i.

Det har gennem tidens løb primært været den adelige Holstein-familie, der har været indehaver af nøglerne til hoveddøren, men også den danske konge familie har haft bolig i stuerne. Fra 1827 og 45 år frem til 1872 tilhørte ejendommen Kronen.

Senest har Klima-, Energi- og Bygningsministeriet haft til huse i bygningen.

Den største lejlighed i landet her

I alt omdannes Stormgade 10 til 12 lejligheder, der spænder fra 91 kvadratmeter i størrelsen til kronen på værket: Danmarks største ejerlejlighed på hele 386 kvadratmeter til den nette pris af 19 millioner kroner.

Foto: Danbolig.

»Ejendommen har gennem tiden huset konger og adelige. Derfor er det en sindssygt unik lejlighed. Der er 5 stuer med et slotsagtigt kig ned ad. Så det er altså helt unikt, at den her ejendom bliver til lejligheder, siger projektudvikler og administrerende direktør bag ejendommen,« fortæller Maria Brunander, direktør for ejendomsinvesteringsselskabet COPI, til TV2.

Selvom 19 millioner umiddelbart kan lyde af mange penge, ender kvadratmeterprisen på 49.200 kroner, hvilket ifølge Maria Brunander faktisk gør det til en forholdsvis billig lejlighed.

Foto: Danbolig.

Alligevel erkender Maria Brunander, at prisen og det faktum, at lejligheden ikke er med bopælspligt, med stor sandsynlighed vil tiltrække udenlandskøbere frem for danskere.

Lejligheden forventes at være klar til at flytte ind i til april.

Du kan se nærmere på Holsteins Palæ og landets største ejerlejlighed her.

Foto: Danbolig.