Kokkedal til kamp mod teenagebrude

Lokale politikere kræver handling for at hjælpe de unge piger under 18 år, der vies islamisk uden forældrenes tilladelse

Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstre i Fredensborg ønsker omgående en handlingsplan mod mindreårige danske brude. Det sker efter Berlingskes afsløringer af, at to danske piger i Kokkedal i al hemmelighed lod sig vie islamisk, da de var 14 og 16 år.
 
- Det er utroligt, at det finder sted i Danmark, og det kommer ubehageligt tæt på, når det foregår i vores kommune. Forhåbentlig er der bare tale om en enkelt sag, men vi kan ikke være sikker på det, når pigerne siger, de var flere, siger Carsten Wulff, formand for Venstres byrådsgruppe i Fredensborg.

Venstre ønsker hurtigst muligt både bedre hjælp og bedre oplysning til de unge piger, der bør kende konsekvenserne af at indgå et muslimsk ægteskab, før de er myndige.

Derudover vil Venstre indkalde imamer og religiøse vejledere for at gennemgå gældende dansk ret med dem. Ifølge ægteskabslovgivningen kræver det samtykke fra forældrene samt kongebrev, hvis man skal vies, før man er 18 år.

Mette Pitts fra SF er næstformand i social- og sundhedsudvalget og vil forfølge sagen.

- Det er bekymrende, at mindreårige binder sig i  muslimske forhold, de ikke kan overskue konsekvenserne af. Derudover vil vi ikke acceptere parallelsamfund, så der skal handles, siger hun i dag til Frederiksborg Amts Avis.