Køretøjer bliver inddraget i København: En bilejer befandt sig i Spanien, mens en anden forvirret kom løbende til

I forbindelse med Tour de France er 2.500 parkeringspladser blevet inddraget i København. Danskerne er blevet bedt om at fjerne deres biler, hvis de er parkeret langs ruten, men ikke alle har lyttet. Københavns Politi er nu i gang med at inddrage biler, og det kommer til at koste ejerne.

Glemsomme københavnere risikere at få sig en uvelkommen overraskelse i løbet af torsdag, da Københavns Politi og SOS Dansk Autohjælp fjerner parkerede biler på Tour de France ruten. Her på Fælledvej på Nørrebro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Svold
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavnerne er blevet varslet i ugevis. Flyt jeres biler ud af det indre København, eller de vil blive fjernet for jer.

Alligevel har ikke alle opdaget advarslen.

I hvert fald fik en engelsktalende kvinde sig en ubehagelig overraskelse, da hun torsdag formiddag pludselig så sin bil på ladet af en lastvogn fra Dansk Autohjælp.

Berlingskes fotograf var til stede på Fælledvej på Nørrebro, da episoden fandt sted. Kvinden kom løbende for at stoppe inddragelsen.

»Hun sagde, at hun ikke vidste, at det allerede var nu,« fortæller Berlingske-fotograf Mathias Svold.

Dansk Autohjælps medarbejdere forbarmede sig, fik bilen løftet ned fra ladet, og lod kvinden køre den væk. Ikke alle var lige heldige. En anden bil på samme vej blev fjernet og kørt til Amager. Ejeren blev kontaktet, men befandt sig i Spanien og måtte derfor acceptere formiddagens udfald.

Her er Dansk Autohjælps medarbejdere i gang med at sænke bilen igen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Svold.

2.500 parkeringspladser vil blive inddraget i Indre By i København, og torsdag er den helt store »oprydningsdag«. Et standsnings- og parkeringsforbud trådte i kraft torsdag morgen klokken 09 langs den 13 kilometer lange rute, der begynder ved Nørre Farimagsgade og slutter ved Rådhuspladsen. Biler, som stadig holder langs ruten, vil blive transporteret bort – og det er bilejeren, som skal betale regningen.

Allerede mandag aften blev H.C. Andersens Boulevard, der vil danne ramme om løbets målområde, afspærret for at opstille telte og tribuner. Fredag går slutspurten i gang.

»Natten til fredag bliver hele ruten hegnet af fra klokken et om natten. Derfra vil byen være forvandlet,« sagde enhedschef i Københavns Kommune, Mikkel Mindegaard, til Berlingske tidligere på ugen.