Kavalergangen er på vej ud

Den nedringede mode er ude i kulden. De kendte kvinder dropper pushup-BHen, så de slipper for de uendelige brystkommentarer på de sociale medier.

Kendisser som Harry Potter-skuespilleren Emma Watson dropper i stigende grad de nedringede kjoler på den røde løber. Foto: Timothy A. Clary Fold sammen
Læs mere
Foto: TIMOTHY A. CLARY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den dybe udskæring og berømte kavalergang er en saga blot. Det forudsiger det internationale modemagasin Vogue, der ifølge avisen The Telegraph har undret sig over, at hovedparten af kvinderne i magasinets decembernummer har droppet pushup-BHen og det nedringede outfit til fordel for bløde BHer og tækkeligt højhalsede bluser og kjoler.

Årsagen er ifølge stylisten Elizabeth Saltzman først og fremmest, at mange af de kendte kvinder er trætte af de kommentarer og den åbenlyse granskning, som deres attributter udsættes for, når billeder med kavalergang ender på sociale medier som Instagram, Facebook og Twitter.

Elizabeth Saltzman refererer en unavngiven skuespiller med et stort brystparti, der fortæller, at hvis kavalergangen er synlig, vil ni ud af ti kommentarer på de sociale medier handle om hendes boobs.

For at undgå de klamme kommentarer foretrækker kvinderne at skrue ned for brystpartiet og i stedet flashe en bar skulder, en stribe bart maveskind eller bare ben.

Komfort frem for alt

Trenden med at give brysterne en mere diskret rolle har allerede vist sig i stormagasinernes undertøjs­afdelinger, hvor salget af pushup-BHer er gået tilbage til fordel bløde modeller, der giver brystpartiet et mere naturligt udseende, skriver The Telegraph.

Avisen refererer blandt andet til en analyse fra detailhandelsinstituttet NPD, som viser, at salget af traditionelle BHer er faldet med næsten en femtedel til fordel for bløde og behagelige sports-BHer. Komfort er det dominerende tema i modeverdenen i dag, især for de unge, også når det gælder BHer, lyder det fra chefanalytiker Marshal Cohen.