K: Danskerne har grund til at være bekymrede

Hvor mange penge skal boligejerne af med, spørger Carina Christensen (K) efter Ole Sohns udmeldinger om boligskat på lukket bankmøde.

Selv om Socialdemokraterne og SF har garanteret, at en rød regering ikke vil hæve boligskatterne, bliver SFs gruppeformand, Ole Sohn, beskyldt for i det skjulte at tale varmt for en højere boligskat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Vandall Ørtvig

- Nu må S og SF give danskerne klar besked. Er boligskatten den brik, der mangler i jeres hullede finansieringsforslag? Det skylder S, SF og især Ole Sohn danskerne svar på.

Det siger de konservatives politiske ordfører, Carina Christensen, efter Berlingskes afsløring i dag af, at Ole Sohn på et lukket møde for bankdirektører har sagt, at det vil være en mulighed at sænke personskatten og i stedet beskatte fast ejendom mere.

Både regeringen og regeringsalternativet S-SF har svoret, at de ikke vil pille ved boligskatten.

Fair Løsning 2?

- Vi har i lang tid efterlyst konkrete svar på den manglende finansiering i S og SFs såkaldte plan - og vi har intet svar fået, siger Carina Christensen.

- Derfor har danskerne al mulig grund til at være bekymrede, når Ole Sohn ved lukkede møder - når han har fået forsikring om at der ikke er journalister til stede - lufter sine tanker om at øge boligbeskatningen. Danskerne har krav på at få klar besked: Hvor mange penge skal boligejerne af med? Kommer der en Fair Løsning 2? Spørger Carina Christensen.

R: Det lyder ellers fornuftigt

Også de radikales finansordfører, Morten Østergaard, har med interesse bemærket påstandene om Ole Sohns ytringer på mødet for 150 bankchefer i september måned:

- Jeg kan jo ikke forholde mig til, hvad Ole Sohn har sagt i et møde, hvor jeg ikke selv deltog, siger han.

- Men jeg synes, det er meget fornuftigt at indrette skattesystemet sådan, at man får nogle indtægter ved at beskatte fast ejendom for dermed at kunne sænke skatten. Det vil øge arbejdsudbuddet, og det giver også en bedre social profil – det er jo dem med de største huse, der har fået mest ud af regeringens skattestop.

Han understreger imidlertid, at han og alle andre må forholde sig til, hvad der er S og SFs officielle politik:

- Vi må kæmpe vores sejre hjem selv. Vi kan ikke basere os på, hvad nogen rygtevis har sagt i lukkede forsamlinger. Desværre er det kun alt for klart, hvad der er SFs politik, selv om jeg mener, der er god fornuft i at lave en omlægning, siger Morten Østergaard.