Julegavehit er ulovligt på offentlig vej

Trafik- og Byggestyrelsen oplyser, at det er ulovligt at benytte segboards på offentlige veje. Det tohjulede køretøj er ellers årets store julegavehit.

Segboards - eller hover boards som de også kaldes - ser ud til at blive en meget populær julegave. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK S. LESSER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Segboards – de små tohjulede batteridrevne køretøjer – tegner til at blive et af de helt store julegavehit i år. Men nu har Trafik- og Byggestyrelsen stukket en kæp i hjulet på den selvkørende dille, skriver metroxpress.

Styrelsen har netop udsendt en meddelelse om, at det er ulovligt at benytte køretøjerne på offentlig vej.

Mens personer over 16 år fortsat lovligt må køre på segboardets storebror, segwayen, på veje og cykelstier, er det kun tilladt at køre på det styrløse segboard på privat grund eller på aflukkede arealer.

Det ærgrer Camilla af Rosenborg, indehaver af butikken Z-way i København. Hun har solgt adskillige segboards det seneste halve år. Når kunder har spurgt til lovligheden, har hun med sindsro henvist dem til Trafik- og Byggestyrelsen, der siden 2011 har tilladt kørsel med Segways.

»Det er så typisk dansk. Når der kommer noget nyt, så forbyder vi det med det samme – bare lige for at være på den sikre side,« siger hun til metroxpress.

Trafikstyrelsen oplyser til metroxpress, at segboardet er ulovligt på offentlig vej, da det ikke som segwayen opfylder kravet om at være udstyret med styr og ringklokke.