»Jeg bliver så træt. Arbejder i en børnehave og selvfølgelig kysses og krammes der. Ikke på munden, men på kind og toppen af hovedet«

Må pædagogen kysse dit barn på kinden?

Tv: Journalist Nathalie Ostrynski. Th: Foto fra børnehave. Fold sammen
Læs mere

Over 600 delinger og 7.000 reaktioner på et døgn.

Berlingske-klummen »Må pædagogen kysse dit barn på kinden?« har i dén grad fået Facebook-brugerne til tasterne, og diskussionerne fortsætter her nogle dage efter publiceringen.

Journalist Nathalie Ostrynski indleder klummen med: »Jeg var på vej ud af vuggestuen en eftermiddag med min etårige søn i hånden, da pædagogen spurgte: 'Er det egentlig ok, at jeg giver din søn et kys på kinden eller på panden?' ... Først tænkte jeg, at det da er vildt«.

»Nu er det ikke kun børnene, der har tabt sutten på institutionens linoleumsgulv. Mine børn skal da blive kindkysset og bjørnekrammet lige indtil den dag, kassen med skiftetøj ikke længere bærer deres navn,« fortsætter hun.

Brugeren Anne-Mette Nielsen sætter for alvor gang i debatten med dette opslag, der mandag eftermiddag var det mest kommenterede:

Mange deler Anne-Mette Nielsens synspunkt, der dog udfordres af en mandlig bruger.

Han skriver, at »hvis det skal gøres yderlige tragikomisk, så er der sikkert ingen, der har noget imod, at kvindelige pædagoger gør det, for de kunne aldrig finde på at gøre børnene ondt ... men mandlige pædagoger fy oh fy oh føj«.

En anden mandlig bruger supplerer, at hans barndomsven skiftede job fra pædagog til brolægger, fordi han blev træt af »skulende blikke fra kolleger og mistænksomme øjne fra forældre«. Det var tilsyneladende ikke velset, at den mandlige pædagog sad med børn på skødet og trøstede med krammere og kys i håret, som brugeren skriver.

Andre har helt andre oplevelser. En kvindelig bruger skriver for eksempel, at en dagplejemor »oversnavede« hendes søn, og at hun måtte finde en anden pasningsordning til drengen.

Flere brugere sætter desuden spørgsmålstegn ved, om Danmark er ved at blive for overfølsomt et land.