Hun kom sovende til sit navn

Kronprins Frederik og Mary overraskede hele kongeriget, da de valgte at døbe deres datter Isabella. Prinsessen sov, mens hendes far kæmpede med tårerne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Isabella Henrietta Ingrid Margrethe.

Danmarks nye prinsesse fik sit navn søndag i Fredensborg Slotskirke ved en enkel og traditionel barnedåb. Kirken duftede af dansk sommer, og salmerne var de kendte, som alle kan synge med på.

Hovedpersonen selv sov fra højdepunktet, lullet så grundigt i søvn på sin mors arm, at selv ikke tre håndfulde dåbsvand fra biskop Erik Norman Svendsen formåede at vække hende.

- "Hvad skal barnet hedde?" Sådan er jeg blevet spurgt mange gange i den sidste tid før den lille prinsesses dåb. Heldigvis har jeg ikke vidst det så længe, så det har ikke været vanskeligt at holde tæt, sagde biskoppen i sin tale.

Ikke kun dåbsbarnet tiltrak sig opmærksomhed. Prins Christian nærmest tryllebandt sine bedsteforældre og gæsterne på de forreste bænkerækker. Først da han noget betuttet betragtede kirkerummet fra sin fars arm. Siden da han vovede sig ned på sin egen "kongestol", fandt salmehæftet frem og afslørede, at siderne var erstattet med tegneserier og farverige fotografier af ham selv og lillesøster.

/ritzau/