Hotelejer var nær ven af prins Henrik: Sådan var Prinsens sidste tid i Egypten

Det var en glad prins Henrik, der nød solens varme, som flere gange i løbet af november, december og januar var nede at besøge sin ven Enan Galaly i Egypten. Det fortæller hotelejeren til TV 2.

ARKIVFOTO: Prins Henrik og den kendte hotelmand, dansk-ægypteren Enan Galaly, ved Prinsens båd i Aalborg Havn 27. august 2000, hvor Prinsen skulle deltage i Galalys sejlarrangement Royal Helnan International Dragon Race. Fold sammen
Læs mere
Foto: HENNING BAGGER

Prins Henrik levede livet til det sidste. Han nød livet og formåede at få det bedste ud af det.

Det fortæller den dansk-egyptiske hotelkonge og hotelejer Enan Galaly, der gennem mange år har været en nær ven af prins Henrik, til TV 2.

Som BT kunne fortælle i sidste uge, var der godt med aktiviteter på programmet, da prins Henrik i både december og januar tog til Egypten for at besøge sin ven Galaly.

Prins Henrik havde inviteret flere venner med på turen til varmen – her i blandt sin gode ven, antivitetshandleren Oliver Klitgaard, der i et interview i BT fortalte, hvordan Prinsen både nød rideture på kameler og også var frisk nok til at prøve at paraglide.

Enan Galaly bekræfter overfor TV 2, at det var en livsglad prins Henrik, han fik besøg af flere gange fra november til januar.

Galaly er hoteldirektør for Hotel Helnan Marina i Sharm el-Sheikh, hvor Prinsen boede. Og det var Galaly selv, der henvendte sig til Prinsen i november og tilbød, at han kunne komme til Egypten, hvis han ville have lidt varme.

Ifølge Galaly støttede prins Henriks familie ham i at tage til Egypten, og den 83-årige prins endte med at tilbringe en del af sin sidste tid under de varmere himmelstrøg.

Prins Henrik havde i 2017 fået to diagnoser. I juli blev han opereret på Aarhus Universitetshospital i lysken og bækken for forsnævring i pulsårerne. I september meddelte Kongehuset, at prinsen led af demens.

»Selvom han var syg, gjorde han mange ting, som han havde lyst til at gøre i den sidste del af sit liv. Han var en mand, der nød den sidste tid, han havde tilbage i livet. Han gik ture på stranden, han kørte i beach buggy, han red på kamel. Og han købte gaver i basaren til børnene og til prinsesserne,« fortæller Enan Galaly.

Prins Henrik var hjemme i Danmark omkring nytår, som han fejrede sammen med Dronningen og nogle venner.

Men da Prinsen efter jul atter tog til Egypten, skete der noget. Efter noget tid blev Prinsens tilstand pludselig forværret. Ifølge Enan Galaly blev prins Henrik svag og følget omkring ham konstaterede, at Prinsen »ikke havde det så godt«.

Efter kontakt med hotellets læge, Prinsens kammertjener og Hoffet blev det besluttet, at Prinsen skulle indlægges på et sygehus i Sharm el-Sheikh.

Prinsen nåede at være indlagt i Egypten i nogle dage, inden man besluttede at transportere ham hjem til Danmark. I de dage besøgte Enan Galaly ham flere gange.

Derefter blev det besluttet at flyve prins Henrik hjem til Danmark, hvor han den 28. januar blev indlagt på Rigshospitalet.

Først meddelte hoffet, at der var blevet fundet en godartet tumor i Prinsens venstre lunge, og at Prinsen efterfølgende ville blive behandlet for en lungeinfektion. Prinsens tilstand blev dog forværret, og den 13. februar blev han efter eget ønske udskrevet og transporteret til Fredensborg Slot, hvor han senere på aftenen sov ind.

Tirsdag den 20. blev prins Henrik bisat. Se alle billederne fra bisættelsen her.