Hedebølge tvinger nordsjællandske livreddere i arbejdstøjet: Holder ekstra åbent

Livredderne trodser varmen og udvider deres sæson. De kommer til at være til stede på seks nordsjællandske strande.

Du kan trygt bekæmpe den forestående hedebølge ved at hoppe i havet henover weekenden. I hvert fald på seks nordsjællandske strande, hvor livredderne har udvidet deres tilstedeværelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nordsjællands Livredningstjeneste
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Har man bevæget sig udenfor i dag, er man blevet beriget af 26 grader og et dejligt sommervejr.

Måske også af en enkelt svedetur, hvis man har taget cyklen til arbejde.

Og det ser ud til, at de høje temperaturer kommer til at fortsætte. Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) varsler i øjeblikket en hedebølge i kategori 2 for de kommende dage. Kategori 2 dækker over fænomenet »farligt vejr« – det betyder at vejret kan påvirke omgivelser og forstyrre trafik og forsyning.

Det forventes at temperaturen kan nå helt op på omkring 30 grader fra fredag til søndag. Og det får nu den nordsjællandske livredningstjeneste til at holde ekstra åbent i de kommende dage.

»Vi bliver simpelthen overfaldet af hede og fantastisk sommervejr på Nordkysten. Så vi holder ekstra åbent på seks strande i dag, på fredag, lørdag, søndag og mandag,« lyder det fra tjenesten.

Livredderne vil være til stede i tidsrummet 10 til 18, og de opfordrer til, at man køler sig ned med en badetur indenfor de opsatte livredderflag.

De seks strande, hvor livredderne vil være til stede, er Hundested, Liseleje, Tisvildeleje, Villingebæk, Hornbæk og Espergærde. På disse seks strande vil der også være livreddere de resterende weekender i august.

Sidste dag med livreddere på strandene er søndag den 28. august.