Frank Jensens løfte: Det er slut med at grave på Amager Fælled

Når det nye boligområde på Amager Fælled er bygget, er det slut med at pille mere ved området, forsikrer overborgmester Frank Jensen (S).

Når de 2.500 nye boliger er bygget på Amager Fælled, er det slut med at grave mere i området, lover Frank Jensen (S). Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De 2.500 nye boliger, som skal bygges på Amager Fælled og blive til det nye Ørestad Fælled Kvarter, bliver det sidste byggeri i det grønne område.

Det lover overborgmester Frank Jensen (S) i dag i Politiken:

»Til dem, der går og er nervøse for, at det er en salamitaktik, og at fælleden bliver en ren byggeplads med andre projekter, vil jeg komme med et løfte: Det kommer ikke til at ske med mig som overborgmester. Der skal ikke graves mere her,« siger Frank Jensen til avisen.

Det betyder også, at en eventuel havnetunnel, der skal lede trafikken udenom byen fra Nordhavn til Refshaleøen og videre til Amager Fælled, skal bores ud og ikke graves:

»Jeg lover, at hvis vi kommer i mål med omfartsvejen, skal det være med en boret tunnel. Der skal ikke graves mere i fælleden,« siger Frank Jensen til Politiken.

Udmeldingerne kommer i kølvandet på en TNS Gallup-måling for Berlingske tidligere på sommeren, som viste, at København kan ende med et nyt grønt flertal bestående af Enhedslisten, Radikale, Alternativet og SF, der alle vil bevare Amager Fælled og bygge boliger et andet sted i byen.

Frank Jensen og Socialdemokratiet fastholder imidlertid byggeriet, der er en for længst indgået aftale, som skal finansiere metrobyggeriet i byen.

Ifølge overborgmesteren er det nemlig for let at løbe fra sin forpligtigelse:

»Når man er socialdemokrat, tager man ansvar og siger, at vi bliver nødt til at bebygge de seks pct. af fælleden. Simpelthen, fordi vi skal have de 1,5 mia. kr. i kassen, som er blevet brugt på at finansiere vores metrobyggeri, og som lige nu ligger som en ubetalt regning. Det kan jeg som overborgmester ikke bare se stort på,« sagde Frank Jensen til Berlingske tidligere på sommeren.

Flere end 44.000 borgere har skrevet under på ikke at gennemføre planerne om at bebygge det grønne område, som udgør 6 pct. af Amager Fælled.