Forsikringsselskaber: Boliger skal sikres mod skybrud

Sommeren 2007 har været våd for husejerne - og dyr for forsikringsselskaberne. Nu skal boligejere lære at sikre deres kældre mod skader efter skybrud.

Sommeren 2007 har været våd. Juni og juli tilsammen gav 251 millimeter regn, og de to måneder har betydet oversvømmelser i over 10.000 huse. Og nu skal husejerne lære at indrette deres kældre mod store regnskyl.

- Vores foreløbige skøn viser, at de samlede skader efter oversvømmelserne i juni og juli kommer til at koste et sted mellem 200 og 300 millioner kroner. Og weekendens skader løber nok op i 50 millioner - med alle mulig forbehold, siger Christian Skødt, der er konsulent i Forsikringsoplysningen.

Christian Skødt mener, at husejerne - og især kælderejerne - skal til at tænke i helt anderledes baner end tidligere. Man skal faktisk indregne risikoen for oversvømmelse, når man indretter sit hjem:

- Vi er blevet gode til at passe på, når det gælder indbrud og storm. Måske skulle man som husejer sige til sig selv, at der er ikke noget, der er helligt i kælderen - der kan komme oversvømmelse, siger Christian Skødt til Ritzau.

/ritzau/