Forældre købte huse efter skoledistrikter – men nu skal de ændres

Forældrene er gået sammen om en underskriftindsamling, der skal sætte en stopper for ændringen af skoledistrikterne i hovedstadskommunen Hvidovre.

Når børnene i Hvidovre Kommune skal starte i 0. klasse næste år, er det ikke sikkert, at det bliver på de skoler, de havde regnet med. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix (arkivfoto)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der blev født rekordmange børn i Hvidovre Kommune i 2017, og nu – fem år senere – står børnene over for en snarlig skolestart.

Men den store mængde nye skoleelever skaber så problemer, at kommunen nu er i færd med at lave om på skoledisktrikterne for at få plads til børnene, som dermed kan fordeles mere ligeligt ud i kommunen.

Det ser flere forældre i Hvidovre dog ikke positivt på, fortæller de til TV 2 Lorry.

Gennemføres ændringen kan deres børn kan ikke gå i de skoler, som de havde håbet – og sågar købt huse efter.

Mette Granzau Kabel er mor til et kommende skolebarn, der nu ser ud til at skulle gå på en anden skole end først antaget. Familien havde ellers netop kontaktet kommunen, inden de købte hus, for at forhøre sig om skoledistrikterne, fortæller moderen til TV 2 Lorry.

»Vi sorterede sågar et hus fra, der lå i yderområdet, fordi jeg tænkte: Vi skal bare være sikre på, at hun kan få den skole,« siger Mette Granzau Kabel.

Flere forældregrupper har indsamlet underskrifter mod ændringerne, som de kalder »forhastede og udemokratiske«.

Børne- og Uddannelsesudvalget i Hvidovre Kommune mødes mandag for at drøfte ændringerne.

Forældre i andre kommuner kan godt forvente, at nye skoledistrikter kan være noget, som kommunerne gør brug af, vurderer en ekspert over for TV 2 Lorry. Det gælder navnlig i hovedstadsområdet, hvor udviklingen i antallet af fødte børn de seneste 10 år er større end i resten af landet, viser tal fra Danmarks Statistik.