Flere dræbt af bue og pil – Norsk politi undersøger terrormotiv

Politiet har haft en »konfrontation« med gerningsmanden, som stak af, inden han blev anholdt, fortæller politichef Øyvind Aas.

Politiet er talstærkt til stede i den norske by Kongsberg, efter en mand har dræbt og såret flere med bue og pil. Fold sammen
Læs mere
Foto: Terje Pedersen/NTB/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Norsk politi vil undersøge, om angrebet i  Konsberg er terrorrelateret.

Det fortæller politichef Øyvind Aas på et pressemøde onsdag aften.

»Der er grund til at vurdere, om dette er en terrorhandling, men det er for tidligt at sige noget om motivet,« siger han.

Klokken 18.13 modtog politiet de første meldinger om, at en person skød med bue og pil i centrum af den norske by, hvor flere har mistet livet og flere er såret.

Klokken 18.47 pågreb politiet manden.

Politichefen fortæller, at der har været en »konfrontation« med gerningsmanden, og at vedkommende stak af, inden han efterfølgende blev anholdt.

Politichef Øyvind Aas holder pressemøde foran politistationen i Kongsberg onsdag aften. Fold sammen
Læs mere
Foto: Terje Pedersen/NTB/Ritzau Scanpix.

For nuværende bekræfter Øyvind Aas, at flere er dræbt, men kommer ikke ind på det konkrete antal, da politiet stadig arbejder på et underrette alle pårørende. Han fortæller samtidig, at der ikke er sket nogen skade på politiet under aktionen.

Politiet er stadig talstærkt til stede og har afspærret en stor del af Kongsberg, fordi gerningsmanden har bevæget sig over et stort område. Samtidig har politiet fået en mildertidig tilladelse til at bære våben, som de normalt ikke gør.

Der er planlagt pressemøde med Norges statsminister, Erna Solberg, og justitsminister Monica Mæland onsdag aften.

Opdatering: På et efterfølgende pressemøde fortæller Øyvind Aas, at der er fem dræbte personer og to sårede - den ene en politibetjent, som opholdt sig i butikken i sin fritid.