Flere børn alvorligt forbrændt ved skateboardevent: »Folk står hernede og græder«

Foto: Sandra Ø. Rathcke

Lørdag aften gik det galt til et skateboard-arrangement i Sønderborg. Der gik ild i flere børn, da vinden hev fat i den tændvæske, som skulle bruges til at antænde en ring, som skateboarderne skulle køre gennem. Børnene var tilskuere.

Det oplyste vagtchef Søren Strægaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi til BT tidligere på aftenen

Der er tale om fem til seks børn mellem 12 og 14 år, hvoraf to er kommet alvorligt til skade.

BT har været i kontakt med en nabo til begivenheden, som fortæller, hvordan folk går chokerede rundt på havnen, hvor 'Sønderborg Breakdown' blev afholdt.

»Folk står stadig hernede i store rundkredse og græder. Mange har tårer i øjnene,« siger Sandra Ratchke til BT og fortsætter:

»Min kammerat og jeg skulle have set det, men vi blev forsinkede på grund af noget madlavning. Men bare lyden (af børnene, red.) var slem nok,« siger hun og konstaterer, at hun er glad for, at hun ikke selv var øjenvidne til den tragiske episode.

30-årige Sandra Ratchke fortæller, at de havde terassedøren åben. Og hun kunne se, at der kom brandbiler, politivogne og redningshelikoptere til stedet. Det er ifølge hende en tradition, at arrangementet slutter af med, at de dygtigste skateboardere kører gennem en ring med ild.

»Det er så super ærgerligt. Det har været et ganske godt arrangement.«

Klokken 21.20 fortæller vagtchef Søren Strægaard til BT, at politiet nu vil efterforske de næmere omstændigheder omkring ulykken.

»Vi har modtaget en del videomateriale, som vi nu vil kigge nærmere på. Blandt for at se, om sikkerheden har været i orden,« siger han.

Han foræller derudover, at i alt seks børn er kommet til skade, heraf er tre af dem blevet alvorligt forbrændt. To af børnene er bragt til Odense Universitetshospital, et til Flensborg, mens resten er blevet kørt til skadestuen i Aabenraa.

I øjeblikket bliver der tilbudt krishjælp til vidner, og derudover er der en præst og en psykolog på vej til ulykkesstedet.

Over for BT oplyste vagtchef Søren Strægaard ved Syd- og Sønderjyllands Politi følgende tidligere på aftenen:

»Ved skateboard-arrangementet skal deltagerne køre igennem en ring med ild i. På et tidspunkt hælder de tændvæske på ilden, som så bliver fanget af vinden, hvilket resulterer i, at flere børn bliver forbrændt,« siger han og foræller, at politiet modtog anmeldelsen kl. 19.14.

Vagtchefen har tidliger oplyst, at forældrene til børnene var til stede.

»To af børnene er blevet alvorligt forbrændt. De er blevet fløjet til hospitalet i en helikopter. Resten er ved at blive fløjet afsted,« sagde vagtchef Søren Strægaard.