Flemming Rose om JP-farvel: Tiden er kommet til at skifte spor

Flemming Rose forlader Jyllands-Posten for at få mere tid til at deltage i debatten om den voksende mangfoldighed i Europa.

Flemming Rose stopper på Jyllands-Posten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Esben Salling
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter 16 år på Jyllands-Posten forlader Flemming Rose avisen.

Flemming Roses navn hænger uløseligt sammen med Muhammed-tegningerne, som Jyllands-Posten bragte i 2005, da Rose var avisens kulturredaktør. Tegningerne vakte opsigt både ude og hjemme, og Flemming Rose forsvarede igen og igen avisens ret til at bringe tegningerne.

De seneste år har Flemming Rose været avisens udlandsredaktør. Han forklarer i en mail til sine nu snart forhenværende kolleger, at tiden er kommet til at skifte spor:

»Jeg har haft 16 fantastiske år på JP og er JP taknemmelig for de muligheder, jeg har haft som korrespondent og redaktør, men nu er tiden kommet til at skifte spor. Jeg vil gerne bruge mere tid på at skrive bøger og deltage i den offentlige debat i Danmark og i udlandet,« skriver han i mailen og fortsætter:

»Den voksende mangfoldighed i Europa har sat friheden under pres, og det er mit indtryk, at det spørgsmål kommer til at dominere den europæiske dagsorden de næste årtier. Det er en helt afgørende debat, som vil bestemme Europas fremtid, og den vil jeg gerne bruge flere kræfter på.«

Tidligere på året hædrede Den Danske Publicistklub Flemming Rose med den prestigefyldte publicistpris.

»Flemming Rose har de sidste ti år været en stærk og central aktør i den internationale debat om ytringsfrihed, og midt i de store kontroverser har han ikke blot stået fast på sine principper, men også insisteret på at forklare og nuancere sine synspunkter i debatter verden over,« lød det i juryens begrundelse.

 

Jørn Mikkelsen, Jyllands-Postens chefredaktør, takker i en mail til Jyllands-Postens medarbejdere Flemming Rose for den mangeårige indsats:

»Jyllands-Posten har meget at takke Flemming for. Han har gennem alle 16 år ydet en enestående indsats. Først som Moskva-korrespondent i den helt tunge, internationale klasse. Siden, fra 2004, som højprofileret kulturredaktør – inkl. et enkelt, særligt iscenesat journalistisk stunt i 2005 – og fra 2010 som en lige så kompetent, intellektuelt og fagligt uovertruffen udlandsredaktør.«

Flemming Rose stopper på Jyllands-Posten ved årets udgang.