Fattige familier får sommerferie af regeringen

Statsstøttet sommerferiehjælp til socialt udsatte familier har vist sig at være en succes.

Foto: Colourbox

Et par dage i sommerhus, en tur i Tivoli eller en lejrtur ud i det blå. Hverdagskost, tænker nogle måske. Men for socialt udsatte familier, har disse aktiviteter vist sig at være guld værd.

En række frivillige foreninger og sociale boligselskaber har med støtte fra regeringen tilbudt udsatte familier forskellige sommerferieaktiviteter denne sommer. Og det har vist sig at være en succes, ifølge Socialt Udviklingscenter Storkøbenhavn (SUS), der har evalueret projektet.

»Der er flere årsager til, at det har været en succes. Mange af disse familier har en trang hverdag med få ressourcer og konflikter i forhold til normalsystemet, så det er en lettelse for dem at få mulighed for at holde ferie, føle sig forkælede og komme lidt væk til et sted, hvor der ikke er konflikter,« siger konsulent Ivan Christensen fra SUS, der har været projektleder på evalueringen.

Allierede i systemet
Han påpeger, at dette er en udsat gruppe, der ligger lige over den dårligst stillede gruppe, og som derved er i farezonen for at ryge helt ned.

»Det er tydeligt, at der bliver skabt nogle positive relationer mellem de professionelle og familierne, så de føler, at de har nogle allierede i systemet,« siger Ivan Christensen.

Kontakten til familierne har derfor vist sig at være en udmærket mulighed for at tilbyde dem hjælp ud af deres udsatte situation.

Fem millioner om året
Velfærdsminister Karen Jespersen (V) glæder sig over succesen:

»Det er utrolig vigtigt, at børn og voksne har positive oplevelser sammen. Samtidig har de opfølgende aktiviteter vist sig at være gode til at styrke familiernes sociale netværk. Jeg er derfor rigtig glad for, at vi kan støtte de frivillige foreninger og sociale boligselskaber, som gør en stor indsats for at give de udsatte familier gode oplevelser i sommerferien ,« siger Karen Jespersen.

Velfærdsministeren vil nu forsøge at få sommerferiehjælpen finansieret via satspuljen med fem millioner kroner om året.