Falsk betjent idømt to års fængsel for »groft« millionbedrageri i Nordsjælland

Da de første anmeldelser begyndte at tikke ind, gik Nordsjællands Politi i oktober ud med en efterlysning af borgere, fordi de frygtede, at der var flere ofre. Og det var der.

En 21-årig mand har svindet sig til 2,5 millioner kroner fra 16 ældre borgere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix (arkivfoto)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Borgere i flere nordsjællandske hjem har i løbet af de seneste måneder flere gange haft besøg af politiet.

Eller i hvert fald én, der udgiver sig for at være fra politiet.

Manden mødte op iført en T-shirt, hvorpå der stod»politi«, og udleverede efterfølgende en kvittering, der så ud, som om den var udstedt af politiet.

Den falske betjent viste sig at være en 21-årig, og han blev torsdag i sidste uge idømt to års ubetinget fængsel for bedrageri af »særlig grov beskaffenhed«, oplyser Nordsjællands Politi.

Manden har svindlet sig til 2,5 millioner kroner fra 16 ældre borgere og har derudover 11 gange forsøgt at snyde ældre borgere.

»Retten lagde vægt på, at den dømte specifikt havde udset sig ældre borgere som ofre, og at der var tale om en meget grov, organiseret kriminalitet,« skriver Nordsjællands Politi.

Foruden fængselsdommen skal den 21-årige, som tilstod alle forhold, betale det fulde beløb tilbage til de forurettede.

Markant stigning i bedragerisager

En række af bedragerierne er begået sammen med en 25-årig mand, som 5. januar også blev idømt to års fængsel.

»Vi er tilfredse med, at vi i dette tilfælde har fået dømt ikke blot én, men to bagmænd i en så alvorlig sag,« siger anklager Christian Bruhn Andersen, som understreger, at sagen ikke er den eneste af sin slags:

»Vi har set en markant stigning i den type sager, hvor kriminelle udnytter ældre udsatte borgere. Derfor er det vigtigt, at retten har sendt et tydeligt signal om, at den slags kriminalitet straffes hårdt,« siger han.

Gerningsmændene ringede op og udgav sig for at være fra politiet og sagde til den ældre borger, at vedkommendes konto var i fare for at blive hacket.

Derfor ville »politiet« stille en sikkerhedskonto til rådighed. Borgeren skulle bare hæve så mange penge som muligt, som »politiet« så ville hente og indsætte på kontoen.

Da de første anmeldelser begyndte at tikke ind, gik Nordsjællands Politi i oktober ud med en efterlysning af borgere, fordi de frygtede, at der var flere ofre.

Bedragerierne har fundet sted i en lang række byer. Listen tæller således Hellerup, København Ø, Glostrup, Valby, Skodsborg, Allerød, Holbæk, Brøndby, Hvidovre, Hellerup og Charlottenlund, oplyser politiet.