Faderhuset sætter Jagtvej 69 til salg

Kort efter, at Faderhuset har fået Ungdomshuset ryddet og revet ned, har den religiøse bevægelse nu sat grunden på Jagtvej til salg for 15 mio. kr.

Ungdomshusgrunden er sat til salg. Foto: Brian Bergmann/Scanpix Fold sammen
Læs mere

En københavnsk ejendomsinvestor har fået tilbudt at købe grunden på Jagtvej 69 på Nørrebro for 15 mio. kr. Investoren, som ikke ønsker at stå frem, oplyser overfor Business.dk, at han har fået den omstridte grund tilbudt via en københavnsk ejendomsmægler.

Faderhuset vil i den nærmeste fremtid gøre rede for deres planer:”Vi har ikke nogle kommentarer lige i øjeblikket. Du må væbne dig med tålmodighed ,” siger Mikael Djarling, der er bestyrelsesformand for Human A/S, der er det selskab, der står som ejer af den omstridte tomt på adressen Jagtvej 69.”Inden for det nærmeste stykke tid, har vi nogle afklaringer af forskellig art, men lige nu har jeg ikke nogle kommentarer,” siger Mikael Djarling.

Menigheden Faderhuset, der står bag selskabet Human A/S, har ejet grunden og huset, der stod på grunden, siden 2001. Men først i marts i år fik menigheden adgang til huset, da politiets antiterrorkorps blev firet ned på taget af huset fra en helikopter, blev huset ryddet for diverse slagvåben og autonome, der sov rusen ud efter en våd nat.

De efterfølgende dage blev kvarteret terroriseret af sortklædte autonome, og det har de gjort flere gange siden i arrigskab over, at huset er blevet fjernet fra jordens overflade. Senest den 1. september gik horder af unge af amok i kvarteret omkring Nørrebros Runddel.

Faderhuset købte i 2001 ejendommen på Jagtvej 69 for 2,6 mio. kr., og vil altså tjene over ti mio. kr. på ejendomstransaktionen, hvis den bliver til noget.

Det væsentligste aktiv i Human A/S er i dag er grunden, der i det seneste regnskab er værdisat til 10 mio. kr., hvilket ifølge regnskabet er en konservativ handelsværdi, efter at Ungdomshuset er revet ned. Ejendommen blev i 2006 opskrevet med 6,6 mio. kr.

Human A/S havde I 2006 et underskud på 3,6 mio. kr.

Brugerne af det nu nedrevne Ungdomshus på Jagtvejen 69 forholder sig passive overfor Faderhusets forsøg på at videresælge den grund, hvor huset lå.

"Vi har været meget vrede over salget af Ungdomshuset på Jagtvejen 69 til Faderhuset, og over deres nedrivning af huset. Men i dag handler vores kamp om at få et nyt ungdomshus. Hvad Faderhuset foretager sig med grunden behøver vi vel ikke kommentere, og salget er heller ikke noget vi har debatteret internt.” siger Josh fra Pressegruppen, der repræsenterer Ungdomshusets tidligere brugere.

Er I provokerede af at Faderhuset kan tjene op til ti millioner kroner på at videresælge Jagtvejen 69?

"Nummeret 69 er blevet et symbol for bevægelsen, men hvad den faktiske grund betyder for folk fra Ungdomshuset vil være forskelligt fra person til person. Men det vigtigste er et nyt hus. Men hvs det var kunne Københavns Kommune da godt købe grunden tilbage og bygge et hus til os der,” slutter Josh.