Dronningen mødte ambassadører

Den kongelige families travle uge med nytårskure fortsatte torsdag, da de udenlandske diplomater sagde godt nytår på Christiansborg Slot.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Diplomater fra de udenlandske ambassader i Danmark luftede torsdag festtøj og ordener i Riddersalen på Christianborg Slot, da den kongelige familie modtog ønsket om et godt nytår.

Dronning Margrethe, prins Henrik, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary vekslede håndtryk med diplomaterne, der også fik lejlighed til at hilse på hoffets ansatte ved den traditionelle nytårskur.

Det var Nicaraguas ambassadør, Ricardo José Alvarado Noguera, der overbragte nytårshilsnen på vegne af det diplomatiske korps. Noguera er doyenne, det vil sige den af diplomaterne, der har været længst i Danmark, og derfor var det hans opgave at holde den officielle tale til den kongelige familie.

Dronningen holdt en kort takketale på fransk og engelsk, hvori hun ønskede et godt nytår både for hvert enkelt land og i gæsternes personlige liv. Derefter blev diplomaterne budt på champagne og kanapeer.

/ritzau/