Dommer forlænger fængsling af mistænkt for angreb i Tyrkiet

42-årig mand, der er bosat i Vejle, mistænkes for at have skaffet våben til angreb på natklub i Istanbul.

Her ses resterne af den natklub, som ved nytår blev udsat for et blodigt angreb. Fold sammen
Læs mere
Foto: YASIN AKGUL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En dommer i Kolding har onsdag forlænget fængslingen af en usbekisk mand, der er efterlyst af de tyrkiske myndigheder for medvirken til et angreb på en natklub i Istanbul.

Fristen udløber 13. september, oplyser anklagemyndigheden.

Manden, der er 42 år, og som bor i Vejle, blev oprindeligt anholdt og varetægtsfængslet i juli.

De tyrkiske myndigheder mener, at den 42-årige medvirkede til at skaffe våben, som blev brugt ved angrebet mod natklubben 1. januar.

Et stort antal mennesker var samlet for at fejre nytår, da der blev åbnet ild mod natklubben Reina. 39 mennesker blev dræbt, hvoraf over halvdelen var udlændinge. Desuden blev 65 mennesker såret.

Efter en intens menneskejagt blev en usbekisk mand senere i januar anholdt for massakren. Abdulgadir Masharipov blev pågrebet under en politiaktion mod en lejlighed i den vestlige udkant af Istanbul.

»Terroristen har tilstået forbrydelsen, udtalte Istanbuls guvernør,« Vasip Sahin.

I forbindelse med efterforskningen mener de tyrkiske myndigheder altså, at den 42-årige mand fra Vejle indirekte medvirkede til drabene ved at levere våben.

Den 42-årige beskyldes for blandt andet at have overdraget to pistoler og flere AK 47-rifler til en kirgisisk mand, der skal have stået i ledtog med Abdulgadir Masharipov, har Vejle Amts Folkeblad tidligere oplyst.

Det er Rigsadvokaten, der skal tage stilling til en eventuel begæring om udlevering fra Tyrkiet. Denne afgørelse kan derefter indbringes for retten.

/ritzau/