Betjent dolket ihjel i Istanbul af formodet IS-jihadist

Et formodet medlem af IS mistænkes for at ville udløse selvmordsbombe i Istanbul. Han meldes skudt og dræbt.

Istanbul, Tyrkiet Fold sammen
Læs mere
Foto: BULENT KILIC

Istanbul. En politimand er sent søndag aften stukket ihjel i Istanbul af et formodet medlem af den militante gruppe Islamisk Stat (IS). Det oplyser tyrkiske medier.

Politiet antager, at angriberen ville udløse en selvmordsbombe i den tyrkiske storby på vegne af IS.

Han blev skudt og dræbt af politiet, efter at han havde angrebet betjenten med en kniv uden for en politistation i Istanbul. Politibetjenten blev hastet mod hospitalet i en ambulance, men døde af sine skader.

Det skriver nyhedsbureauet Anadolu.

Imens rapporterer nyhedsbureauet Dogan, at gerningsmanden allerede inden knivdrabet var pågrebet og i færd med at blive ført ind på politistationen af to betjente, da angrebet fandt sted ved 23-tiden søndag.

Det står endnu uklart, hvorfor den mistænkte var i besiddelse af en kniv.

Nytårsaften blev 39 mennesker dræbt i en natklub i Istanbul. Islamisk Stat tog skylden for angrebet. Den mistænkte - en mand fra Usbekistan - blev pågrebet 16. januar og har ifølge myndighederne tilstået.

Efter massakren skrev avisen Hurriyet, at Islamisk Stat angiveligt også havde planer om et angreb i Tyrkiets hovedstad, Ankara, nytårsaften.

Tyrkiet blev i 2016 rystet af en række andre angreb, som blev tilskrevet enten Islamisk Stat eller militante kurdere. Angrebene har kostet hundredvis af mennesker livet.

/ritzau/AFP