Dobbelt så mange bandemedlemmer dømt

Sidste år blev over hundrede bande- og rockermedlemmer smidt mere end 380 år i fængsel.

Københavns Politi har det seneste år sendt dobbelt så mange bandemedlemmer bag tremmer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns Politis afdeling for Organiseret Kriminalitet, der beskæftiger sig med banderne, rockerne og den organiserede narkohandel i hovedstaden, havde travlt sidste år.

Ifølge en ny opgørelse, som advokaturchef Jens Rasmussen offentliggjorde fredag ved en pressebriefing, blev der alene blandt rockere og bander afsagt domme over 111 personer i 2011. De fik samlet set domme på lidt over 380 års fængsel.

Mange fængslede i øjeblikket

Til sammenligning fik Københavns Politi i 2009-2010, altså over to år, dømt 93 personer fra det miljø til i alt 278 års fængsel.

- Så der er i hvert fald sket en fordobling af resultaterne. Tager man vores andre sager om organiseret narkotikakriminalitet med, så kan der lægges fængselsdomme på ca. 200 år yderligere oveni, siger Jens Rasmussen, der forventer, at 2012 kan give resultater på samme niveau.

- Det komme til at gå mindst lige så godt. Vi har rigtig mange fængslede fra bandemiljøet i øjeblikket, og de skal nok få domme, lyder det fra advokaturchefen.

Våben og ferielejligheder konfiskeret

Efterforskningen i bande- og rockermiljøerne har ikke kun ført til anholdelser og domme. Også til konfiskation af skydevåben.

(Et udpluk af de konfiskerede våben - artiklen fortsætter)

Sidste år fik Københavns Politi fingrene i 82 skydevåben, fortæller vicepolitiinspektør Lau Thygesen, der leder afdelingen for Organiseret Kriminalitet.

- Vi bruger rigtig mange ressourcer på at få våbnene taget ud af cirkulation, siger han og peger på, at våbnenes herkomst typisk kan deles i tre forskellige grupper.

En portion stammer fra Balkan, en anden portion er våben, der er stjålet i Danmark, og den sidste gruppe er våbenleverancer fra andre steder i verden, som politiet har lidt sværere ved at få helt overblik over.

Det er imidlertid ikke kun våben, der bliver konfiskeret fra de organiserede, kriminelle miljøer - også værdier i lange baner. Ifølge advokaturchef Jens Rasmussen har Københavns Politi i øjeblikket konfiskeret en lang række ejendomme i København, et enkelt kolonihavehus, en ferielejlighed i Portugal, én i Spanien, en båd, der ligger forankret i Spanien samt ca. 20 lejligheder ved det bulgarske feriested Sunny Beach.

Et udpluk af de konfiskerede våben