DK afviser amerikansk terroranklage

Danmark som transitland for terrorister? Myndighederne kan ikke genkende amerikansk billede, men DF opfordrer til at tage advarslen alvorligt.

De danske myndigheder er uforstående over for amerikanske oplysninger om, at Danmark fungerer som transitland for pakistanske medlemmer af al-Qaeda.

Det amerikanske nyhedsbureau Associated Press (AP) skriver således, at amerikanske efterretningskilder mener, at al-Qaeda har genetableret sin infrastruktur i grænseområdet mellem Pakistan og Afghanistan, og at organisationen vil bruge Europa - og specielt Danmark - som smutvej til angreb på USA.

Mens hverken Udenrigsministeriet eller Politiets Efterretningstjeneste (PET) kan genkende dette billede, så opfordrer Dansk Folkeparti regeringen til at tage de amerikanske oplysninger alvorligt.

- Budskabet er: Enten undersøger I selv de danske statsborgere med pakistansk baggrund som rejser tur-retur til Pakistan - eller også er vi nødt til at gøre det. Ingen ved jo, om de været gennem en hjernevask på en Koranskole i Pakistan, så amerikanerne frygter naturligvis, at de - fra Danmark - kan rejse ind i USA uden nogen form for screening, siger partiets udenrigsordfører Søren Espersen.

/ritzau/