Det nordsjællandske ferieparadis plages af støj og skrald: Festarrangør er klar til dialog

Musik i Lejet er et enormt hit for rigtig mange mennesker, men knap så meget for dem, der bor i Tisvilde. Efter gener med affald og svineri, vil arrangør gerne se på, om noget kan forbedres næste år.

Cigarretskodder, støj og knust glas er til stor gene for flere beboere i og omkring Hovedgaden i Tisvilde. Festarrangør er klar til at tage dialogen, for noget kan forbedres, erkender han. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I den nordsjællandske sommerdestination Tisvildeleje skaber et af områdets helt store trækplastre igen i år kritik og debat.

For nogle er uge 29 forjættende, for andre er den forbundet med ærgerlige oplevelser.

Ifølge Sjællandske Nyheder er borgere og erhvervsdrivende stået op til glasskår og cigaretskod i gaden, hærværk og slemme støjgener.

Tisvildeleje er som bekendt hjemsted for den populære festival Musik i Lejet, som i år er løbet af stablen i en mindre udgave på grund af den stadig toneangivende coronavirus.

Den traditionelle festival var i år aflyst, mens der blev foranstaltet en afløser ved navn Sommersol.

Sommersol har tiltrukket i omegnen af 2.000 daglige gæster til koncertpladsen ved parkeringspladsen ved Tisvildeleje Strand.

At festlighederne på papiret er skaleret ned, har dog tilsyneladende ikke været at mærke direkte på de gener, der som regel er forbundet med arrangementet.

Til Sjællandske Medier siger Sommersols arrangør, Andreas Grauensgaard, at der er blevet foretaget en masse forudgående arbejde for at mindske generne fra arrangementet.

Det involverer blandt andet en miljøafgift på drikkekrus og kander, så gæster blev opkrævet et ekstra beløb på ti kroner pr. krus og 30 kroner pr. kande, når de købte drikkevarer.

Alligevel har der været meldinger om store mængder skrald, skod og knust glas i særligt Hovedgaden.

Det erkender Andreas Grauengaard.

»Vi er åbne for dialog, og vi kan se, at der er nogle udfordringer i Hovedgaden. Det er vi selvfølgelig helt klar på at tage en dialog om og støtte op om efter bedste evne. Det skal samtidig siges, at vi har gjort alt, hvad vi kunne for at sikre os, at ting ikke blev bragt med ud fra pladsen og ud på offentligt areal. Blandt andet med de her genbrugskrus,« siger han til Sjællandske Medier.

Ifølge arrangøren arbejdes der allerede på at undersøge mulighederne for at forbedre forholdene ved næste års festival, der indtil videre står til at forløbe efter normale omstændigheder.

Festivalen huser normalt 10.000 personer og er næste år allerede udsolgt.