Det er nu, du skal købe dine jordbær

Jordbærsæsonen er på sit højeste i øjeblikket, og på trods af en kold start vrimler det med lækre danske jordbær

Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis et friskplukket dansk jordbær er et af sommerens højdepunkter for dig, så er det nu, du skal slå til.

Det er nemlig lige nu og et par uger frem, at jordbærsæsonen topper og det vil vrimle med jordbær i butikkerne, fortæller konsulent Ole Henrik Scharff fra virksomheden GartneriRådgivningen.

»Der er rigtig, rigtig mange bær på markedet, så det er bare om at komme ud og powershoppe jordbær nu,« siger han.

Konsulenten regner med, at jordbærsæsonen i hvert fald vil vare resten af juli, men højest sandsynligt længere.

»Vi forventer, at der være ret store mængder af danske jordbær i resten af juli og et godt stykke ind i august. Det kommer til at afhænge af, om det pludseligt bliver meget varmt igen, men hvis det bliver sådan noget vejr som nu, lige under 20 grader, så kan det godt trække ud til langt ind i august,« siger han.

Det kolde forår og den blæsende forsommer har haft en positiv effekt på de danske jordbær. For nok har det taget lidt længere tid for jordbærrene at blive plukkemodne, men til gengæld kommer jordbærsæsonen til at strække sig længere.

»Det mest slående ved dette års jordbærsæson er, at den startede sent på grund af den kolde første halvdel af sommeren. Så det er simpelthen trukket lidt i langdrag,« fortæller Ole Henrik Scharff.

Jordbærsæsonen bliver også forlænget af, at mange forskellige sorter af jordbær er plukkeklar på forskellige tidspunkter, og at de derfor afløser hinanden. Jordbærkonsulentens personlige favorit er først klar til august.

»Jeg kan rigtig godt lide en af de sene sorter, der ikke er kommet frem endnu. Den hedder Melvina og er en meget mørkerød og velsmagende sort. Men den er normalt først klar hen omkring 1. august. Og så er det er en sort, der normalt ikke er så udbredt, og som man mest finder i gårdbutikker,« fortæller han.