Danskerne er villige til at give velfærdsydelser til grønlændere

Et nyt studie viser, at selvom danskerne generelt er betænkelige ved at give velfærdsydelser til indvandrere og deres efterkommere, forholder det sig anderledes med ydelser til grønlændere.

Danskerne er ligeså villige til at give kontanthjælp til grønlændere som til danskere.

Det er budskabet i en analyse bragt i Politiken.

Analysen er baseret på et nyt studie, som dermed adskiller sig fra en række tidligere forskningsprojekter, der har vist, at danskerne generelt er betænkelige ved at give velfærdsydelser til indvandrere og efterkommere.

I det nye studie fremgår det, at der er to gennemgående stereotype forestillinger om grønlandske borgere: den forhutlede grønlænder og naturmenneskestereotypen. Stereotyperne underbygger forestillingen om, at grønlænderne er en samfundsgruppe, der har brug for hjælp.

Kun én gang siden 1990 har der reelt været fokus på grønlænderes ret til ydelser i landets fem største aviser, hvilket måske kan være årsag til, at holdningen til de grønlændere, der modtager ydelser, ikke er negativ.

Samtidig kan en årsag være, at ingen af partierne har politiseret de udfordringer, der kan være med grønlændere i Danmark, lyder det i analysen.